‘The Lion King’-fans teleurgesteld over nieuwe look van slechterik Scar

‘The Lion King’-fans teleurgesteld over nieuwe look van slechterik Scar

De trailer van de nieuwe live-actionfilm van ‘The Lion King’ is gelost en over de look van Scar, de slechterik uit de populaire Disney film, wordt heftig gediscussieerd. Veel mensen zijn teleurgesteld en laten dan ook grondig hun mening horen op Twitter, waar al snel de hashtag #NotMyScar trending werd.  

Deze zomer kan je de live-action versie van The Lion King gaan zien. De eerste trailer werd gelost en al snel kwam er veel commentaar op Twitter over Scars look. In elke Disney film speelt de slechterik een belangrijke rol. En Scar is een werkelijk meesterwerkje, Scar is koud, berekenend, bruut, opvallend en heeft toch ongelooflijk veel gebreken.

Hier een filmpje van de cartoon Scar in zijn volle glorie:

In de originele versie uit 1994, werd Scar vertolkt door Jeremy Irons, wiens Britse accent hem een ontzettend sluw karakter gaf. In The Lion King remake vertolkt de Oscar-genomineerde 12 Years A Slave-ster Chiwetel Ejifor Scar. Na een teaser-marketingcampagne die sterk gericht was op de terugkeer van James Earl Jones als Mufasa, biedt de nieuwe trailer voor The Lion King een kans om de nieuwe Scar te zien en te horen en er zijn duidelijk enkele verschillen.

In de oorspronkelijke Lion King is Mufasa zijn jongere broer Scar te zien met een dun gezicht, sigaarachtige snorharen, donkeroranje vacht, weelderige zwarte manen en natuurlijk de perfect geplaatste krabben over zijn linkeroog.

Voor wat extra nostalgie kan je hem hier nog eens bekijken:


In de nieuwe film zie je nog steeds dat hij een trotse gezichtsuitdrukking heeft en een slordige bouw maar voor de rest is zijn uiterlijk compleet anders. Zijn vacht is lichtgoud, zijn manen dun en schraal en zijn neongroene ogen zijn nergens te bekennen.

Scar moet lijken op Mufasa, zijn broer

Hoewel we dit opvatten als een verrassing konden we dit toch een beetje verwachten aangezien Jon Favreau The Lion King zo realistisch mogelijk wilde maken. Scar is immers een broer van Mufasa, dus dat hij een heel andere haarkleur zou hebben, zou niet realistisch zijn. De nieuwe Scar, is in de lijn van wat Favreau in 2016 met Jungle Book heeft gedaan.

Youtube

#NotMyScar

Op Twitter werd al snel de hashtag #NotMyScar trending. Mensen klaagden dat ze de twee leeuwen niet uit elkaar konden houden en dat de anders zo trotse coole Scar, nu maar een vieze schutterige look heeft. Iemand vergeleek hem zelfs met een rat. Ook over zijn stem waren ze niet te spreken.

Hier een aantal van de beste reacties op Twitter:

Anderen maakten bij beter weten in dan maar hun eigen live-action versie van Scar:

Wat denken jullie van de nieuwe look van Scar? Wij kijken in elk geval al uit naar deze zomer, wanneer we de film eindelijk in de cinema kunnen gaan zien.

Gesponsorde artikelen