‘The Lion King’ was een “gigantische teleurstelling” voor Elton John

The Lion King
Disney/The Lion King

De remake van The Lion King was een gigantisch succes – ook al waren de meningen over de prent verdeeld onder critici. Elton John werkte voor zowel de originele als de herwerkte versie van de film aan de muziek. En hij is geen fan.

The Lion King was een gigantisch succes. De originele versie van de Disneyfilm sleepte verschillende awards in de wacht, en de remake was een fantastisch realistisch staaltje nostalgie. Maar niet iedereen is helemaal overtuigd van de nieuwe versie van de film.

Te weinig “magie en vreugde”

Eén van de “niet-fans” is Elton John. De wereldberoemde muzikant werkte zowel aan de muziek uit de originele als die uit de nieuwe versie van de film werkte. In een interview met de Britse GQ liet hij vallen dat de film een “enorme teleurstelling” was.

Hij had het niet over het verhaal (want dat is hetzelfde) of over de live action-beelden. Nee, wat Elton John stoort, is de muziek en de manier waarop die gebruikt wordt. In de versie van dit jaar speelt de muziek namelijk een veel minder belangrijke rol en dat zorgt ervoor dat de “magie en vreugde er niet meer inzitten”.

Niet dezelfde impact

John is bovendien niet erg gelukkig met de manier waarop hij behandeld werd voor de remake van The Lion King. “Ik wou dat ik meer uitgenodigd was”, liet hij in het interview weten. Hij beweert dat de creatieve visie over de film en de bijhorende muziek helemaal anders was en dat niet even verwelkomend en respectvol onthaald werd als in de jaren ’90. “Dat maakt me enorm verdrietig”, zei ie daarover.

De soundtrack heeft ook in de verste verte niet dezelfde impact gehad als die van de film van 25 jaar geleden. “Toen was het het best verkochte album van het jaar”, vertelde Elton John. De muziek leverde componist Hans Zimmer ook zijn eerste en enige Oscar op. “De nieuwe soundtrack is supersnel uit de hitlijsten gevallen, ondanks het gigantische box office-succes.”

Gesponsorde artikelen