Left Right
scrollTop top

‘The Lion King’ heeft maar één écht beeld en niemand had het door


The Lion King Disney
© Disney

The Lion King is ondertussen al een tijdje in de zalen, maar één ding had niemand van de vele kijkers gespot. In de film zat namelijk één echt shot, een foto genomen in Afrika. Voor de rest is The Lion King volledig geanimeerd.

De live-action remake van The Lion King kreeg al veel kritiek omdat de film eigenlijk nog steeds een animatiefilm is. De film kreeg dan wel het label ‘live-action’, alle beelden zijn geanimeerd in een computerstudio. Of toch bijna alle beelden, want regisseur Jon Favreau heeft laten weten dat er één echt beeld in de film verscholen zit.

Echt shot in The Lion King

The Lion King bestaat in totaal uit 1.490 shots, 1.489 daarvan zijn geanimeerd met de computer en eentje is een echt shot. Jon Favreau, de regisseur van de live-action remake van The Lion King, liet op Twitter weten welk shot het precies was. Hij deelde het bewuste shot in een tweet en legde uit waarom hij het gebruikte. “Ik heb één shot verwerkt in de film dat we echt gefotografeerd hebben in Afrika om te zien of iemand het zou opmerken.”

Het gaat om een beeld van zonsopgang in Afrika. Dat beeld zit verwerkt in het allereerste shot van de film, bij het begin van het – iconische – nummer The Circle of Life.

Live-action of animatie?

Van de 1.490 beelden uit de film is er dus welgeteld eentje echt en niemand had het in de gaten. Hoewel dit dus eigenlijk bewijst dat The Lion King geen live-actionfilm is, maar gewoon een animatiefilm, toont het ook aan hoe ver we tegenwoordig staan met computertechnologie.

De echte foto gaat namelijk naadloos over in de geanimeerde beelden. Dus als Jon Favreau het niet had getweet, had waarschijnlijk niemand het opgemerkt.

Groot succes

Ondanks de kritiek is de film wel een enorm box-office succes. In de afgelopen twee weken haalde de film wereldwijd al meer dan 962 miljoen dollar (865 miljoen euro) op.

Daarmee staat het nu al op de vierde plaats van films uitgekomen in 2019. Op nummer één staat Avengers: Endgame met een verpletterende 2,793 miljard dollar (2,5 miljard euro). Ook Captain Marvel en Aladdin deden het nog beter dan The Lion King. Zij haalden respectievelijk 1,128 miljard dollar (1 miljard euro) en 1,01 miljard dollar (908 miljoen euro) op. Opvallend hierbij is dus dat de volledige top 4 van de films met de hoogste box-office dit jaar van de hand van Disney is.

Maar dat is nog niet alles voor Disney dit jaar. Want in het najaar komen nog Frozen 2, Maleficent: Mistress Of Evil en Star Wars: The Rise Of Skywalker uit. Deze films zullen naar alle waarschijnlijkheid opnieuw box-office successen worden.

Lees hier onze review van The Lion King.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452