‘The Lion King’-remake krijgt eerste trailer: wordt dit het hoogtepunt van de remake-hype?

‘The Lion King’-remake krijgt eerste trailer: wordt dit het hoogtepunt van de remake-hype?

Disney heeft een eerste teaser trailer gedropt voor de langverwachte ‘The Lion King’-remake, en die is behoorlijk indrukwekkend. Er wordt momenteel aan een hele hoop live-action remakes van Disneyklassiekers gewerkt, maar aan alles lijk je te voelen dat ‘The Lion King’ het hoogtepunt moet worden van die rage. Niet in het minst aan de enorme sterrencast die Disney wist bijeen te brengen.

Ze zullen bij Disney niet lang moeten nagedacht hebben om te bedenken welke scène ze in de eerste trailer konden laten zien. Het moment waarop de pasgeboren Simba wordt getoond aan de rest van de dieren is niet alleen de opening van de animatiefilm maar ook een van de meest iconische scènes uit de Disneyklassieker. Op de achtergrond horen we de vertrouwde stem van James Earl Jones, die in het origineel de stem van Mufasa vertolkte en dat voor de remake nog eens zal overdoen.

Sterrencast

De scène die we in de trailer te zien krijgen, lijkt haast letterlijk overgenomen uit de animatiefilm, wat erop wijst dat regisseur Jon Favreau dicht bij het originele verhaal is gebleven. Favreau stond al aan het roer van die andere Disneyremake The Jungle Book, en gebruikte voor The Lion King ook dezelfde motion capture-techniek om de dieren zo realistisch mogelijk te laten bewegen.

Maar Disney slaagde er niet alleen in om James Earl Jones en Favreau te strikken. Ze haalden werkelijk alles uit de kast om de film een ware sterrencast te geven. Grammy- en Emmy-winnaar Donald Glover zal de stem van de volwassen Simba voor z’n rekening nemen en Simba z’n jeugdvriendinnetje Nala zal vertolkt worden door niemand minder dan Beyoncé. De zangeres werkte ook mee aan de muziek voor de film, samen met Elton John, die ook al meeschreef aan de Oscarwinnende muziek van het origineel.

Chiwetel Ejiofor doet er nog een andere Oscarwinnaar mee. Hij speelt Scar. Last Week Tonight-presentator John Oliver is de stem van Zazu, Billy Eichner en Seth Rogen zullen het olijke duo Timon en Pumbaa spelen. Black Panther-ster Florence Kasumba en comedians Eric Andre en Keegan-Michael Key (die ook een rolletje zal vervullen in de nieuwe Toy Story-film) voorzien de drie hyena’s Shenzi, Azizi en Kamari van stemmen.

Hoogtepunt

The Lion King is de zoveelste in het rijtje van Disneyklassiekers die een live-action remake krijgen. Na het succes van Beauty and the Beast kondigde Disney meteen een hele hoop remakes aan. Met Aladdin (dat al een poster en een eerste teaser kreeg), Dumbo (waarvan onlangs een magische nieuwe trailer werd gereleased), Mulan, Lilo & Stitch, The Little Mermaid (die misschien wel zou kunnen uitpakken met Lady Gaga als Ursula) en nog vele anderen ziet de toekomst er wel heel rooskleurig uit voor Disney. Maar met de grote sterrencast en nu de indrukwekkende eerste beelden, lijkt deze The Lion King toch het hoogtepunt te gaan worden van die hele rage.

The Lion King zal uitkomen op 19 juli 2019. Wie niet kan wachten, kan uiteraard altijd nog eens de animatiefilm bekijken. Want die blijft toch onze favoriete Disneyfilm, en wel om deze 13 redenen!

Gesponsorde artikelen