‘The Lord of the Rings’ als tv-serie: dit is alles wat we nu al weten

‘The Lord of the Rings’ als tv-serie: dit is alles wat we nu al weten

‘The Lord of the Rings’ keert binnenkort terug als tv-serie. Na twee succesvolle trilogieën is het nu aan het kleine scherm. Een deel van de fans is tegen, maar we zijn er zeker van dat iedereen massaal gaat kijken wanneer de serie klaar is. Een overzicht van alles wat we nu al weten.

Wanneer?

Een releasedatum is er nog niet, aangezien de productie nog niet gestart is. Amazon heeft de rechten binnengehaald voor een slordige 250 miljoen dollar, dus vermoedelijk zullen ze het ijzer willen smeden terwijl het heet is. Om de rechten niet te verliezen, moeten ze binnen de twee jaar beginnen. Dus voor november 2019 moeten de opnames van start gaan.

Wie maakt de serie?

Iedereen heeft onderhandeld over de rechten. De drie grootste zijn nog altijd Amazon, Netflix en HBO. Maar net zoals de ring maar één drager kan hebben, moesten ook de rechten naar één eigenaar gaan. Amazon Studios legde waarschijnlijk het meeste geld op tafel. Daar zijn ze immers al een hele tijd op zoek naar een serie die het niveau van Game of Thrones op HBO kan evenaren.

Amazon werkt wel samen met Tolkien Estate and Trust, uitgeverij HarperCollins, en New Line Cinema. Die laatste is een afdeling van Warner Bros, en heeft ook de films jaren geleden gemaakt. Dat zij meedoen is dus zonder twijfel goed nieuws voor de kwaliteit van de serie. Amazon maakt één miljard dollar vrij, een bedrag dat nog nooit gezien is voor een televisieproductie

Doet Peter Jackson mee?

Natuurlijk hopen we stiekem dat regisseur Peter Jackson z’n schouders onder het project zal zetten. Dat is voorlopig niet bevestigd, maar het is niet uitgesloten. Amazon is met verschillende producers, schrijvers en regisseurs aan het praten en Jackson staat op de lijst.

Hoeveel seizoenen komen er?

Het antwoord kan de kwaliteit van de serie bepalen, want hoe ga je zes films over meerdere seizoenen spreiden? Amazon zou volgens de rechten vijf seizoenen moeten maken.

Wie speelt er mee?

Zover zijn we nog helemaal niet. Pas wanneer de producers en schrijvers hun werk gedaan hebben, zal er actief gezocht worden naar de cast. Uiteraard maken ook de acteurs uit de films een kans. Zo heeft Ian McKellen al laten verstaan dat er maar één Gandalf kan bestaan en hij die rol dus wil spelen.

Niet iedereen zal meespelen, want John Rhys Davies, die de dwerg Gimli speelde, vindt het schandalig dat The Lord of the Rings als serie wordt overgedaan. “Het is niet hun bedoeling om beter te doen, ze willen gewoon meer geld verdienen”, zei hij kritisch.

Dan moet toch zeker de acteur achter Gollem terug worden gevraagd? Andy Serkis liet echter al verstaan dat hij niet verwacht om die rol te spelen. Volgens Serkis wordt de serie een volledig nieuwe aanpak en dan is er geen plaats meer voor hem.

Sean Astin, die Sam speelde en intussen dankzij Stranger Things weer een belangrijke rol beet had, gelooft wel dat hij een kans maakt om aan de cast te worden toegevoegd. Van Frodo is er geen nieuws.

Waarover gaat de serie?

Gaan ze die zes films over vijf seizoenen spreiden? Er is nog geen script, maar er zijn wel een paar mogelijkheden voor de schrijvers. Waarschijnlijk zal de serie het verhaal voor de gebeurtenissen van de originele trilogie vertellen. Dus eigenlijk alles voor het moment dat Bilbo Frodo met de ring opzadelde.

Wat we niet verwachten is dat Amazon een reeks nieuwe personages zal uitvinden. Wel kunnen ze gaan ploeteren in de jonge jaren van bestaande personages. Aragorn is in de eerste film eigenlijk al 87 jaar oud, dus de serie zou zeker zijn jonge jaren kunnen tonen.

En wie weet halen ze hun inspiratie bij videospelletjes. Daar hebben schrijvers immers al veel eerder hun fantasie bovengehaald om het imperium van The Lord of the Rings uit te breiden. Die games zijn behoorlijk succesvol, dus wie weet …

Wil je ondertussen nog een de trilogie van The Lord of the Rings herbekijken? Koop dan hier de dvd-box!

Gesponsorde artikelen