‘The Masked Singer’ kent beste start ooit: Bijna twee miljoen kijkers zagen eerste aflevering

Dat The Masked Singer het populairste programma van dit moment is, valt niet meer te ontkennen. Al sinds het eerste seizoen in 2021, lijkt Vlaanderen in de ban van de mysterieuze show. Dat was ook te zien aan de kijkcijfers van de allereerste aflevering van het derde seizoen afgelopen vrijdag. The Masked Singer kende namelijk de sterkste start ooit.

Het meest mysterieuze programma op de Vlaamse televisie is terug. Vorige week konden fans opnieuw terecht bij VTM om het startschot van The Masked Singer seizoen 3 mee te maken. Daarin werden de eerste 7 van 14 kandidaten voorgesteld. Aan het einde van de show viel er ook al meteen één kandidaat af: Skiwi. De ontmaskering van acteur Herman Verbruggen werd door maar liefst 1,9 miljoen kijkers gevolgd. Dat is een nieuw record.

The Masked Singer

The Masked Singer is een gigantisch succes. Vrijdag ging het derde seizoen van de show van start. Daarin was Jens Dendoncker voor het eerst te zien als presentator. Hij nam de job over van Niels Destadsbader. Samen met een groep speurders gaat Dendoncker de komende weken op zoek naar een opvolger voor Sandra Kim (Koningin) en Camille Dhont (Miss Poes).

In de eerste aflevering van The Masked Singer zagen we ChampignonMummie, Raaf, Skiwi, Leeuw, Groot Licht en Soaperstar het beste van zichzelf geven. Na de eerste ronde waren Champignon, Leeuw en Raaf al zeker van een plek in de derde aflevering. Mummie, Groot Licht, Soaperstar en Skiwi kwamen in het risicogebied terecht. Uiteindelijk was het Skiwi die de show al meteen moest verlaten. Onder dat masker schuilde acteur Herman Verbruggen.

Record

De eerste show van het nieuwe seizoen werd bekeken door maar liefst 1,9 miljoen thuisspeurders en haalde vrijdagavond een verpletterend marktaandeel van 69 procent. Dat percentage werd berekend aan de hand van kijkers van de uitzending zelf, maar ook de mensen die uitgesteld keken of naar de herhaling op zaterdag.

Daarmee kent het programma zijn beste start ooit. Dat belooft voor de komende weken, waarin we nog veel meer figuren beter leren kennen. Deze vrijdag is het alvast de beurt aan Vlinder, Tovenaar, Hippo, Foxy Lady, Minotaurus, Kolonel Mops en Kosmos.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...