The Met Gala: de meest gekke looks: Lady Gaga stript en Ezra Miller heeft net iets te veel ogen in zijn kop

The Met Gala: de meest gekke looks: Lady Gaga stript en Ezra Miller heeft net iets te veel ogen in zijn kop

Het jaarlijkse Met Gala of het bal van het Metroplitan Museum of Arts in New York was dit jaar gehuldigd in het thema ‘Camp’. De beau monde van Hollywood doste zich dan ook voor de gelegenheid uit in de meest gekke outfits. Zendaya ging als Assepoester, Harry Styles droeg een genderneutrale outfit waar zijn tepels duidelijk in te zien waren en Jared Leto droeg zijn eigen hoofd met zich mee. Harry Styles en Lady Gaga zijn de host en hostess van de avond. 

Dat het Met Gala bekend staat om zijn extravagantie, weten we allemaal wel ondertussen en het is dan elk jaar met spanning wachten wat de celebrities nu weer uit de kast gaan halen. Dit jaar koos Anna Wintour voor het thema: Camp notes on fashion. En hoewel wij dan denken aan een afritsbare regenbroek en een scoutssjaaltje, waren de outfits van de sterren toch wel nét iets origineler.

Al mogen we het niet te letterlijk nemen, Camp is een stijl in de VS die vooral door hipsters sterk wordt geapprecieerd. Camp is een soort stijl waarbij foute kledij zó fout is, dat het weer mooi is. Dus alle faux-pas op elkaar gegooid en dan nog eens over the top gaan, als dat geen leuk thema is, dan weet ik het ook niet meer.

Katy Perry

Als er iemand éxtra was, dan was het wel Katy Perry. Eerst verscheen de knappe zangeres als kandelaar op het toneel om zich daarna voor de afterparty te gaan omkleden als …. cheeseburger. En dat aankleden ging precies niet zo gemakkelijk.

Kijk maar naar het filmpje:

Hier is Katy Perrys eerste look: gekleed als kandelaar:

Cardi B

Cardi B trok flink de aandacht op het gala met haar jurk met 30.000 veren. Het bordeaux rode kleed had een sleep van wel drie meter breed en is handgemaakt. Volgens Vogue kostte het 2.000 manuren om het te maken en werkten er 35 mensen aan. Op de borsten van Cardi werden twee robijnen geplaatst die in het totaal 250.000 dollar waard zijn. Het kleed werd ontworpen door Thom Browne.

Hier zie je Cardi in haar gewaad:

Gedragen als een God

Billy Porter dacht er zelfs niet aan om zelf te stappen en werd als een God binnengedragen door zes halfnaakte mannen. De onmogelijk te missen outfit bestond uit een catsuit ontworpen door The Blonds, die overladen was met juwelen, 3 meter lange vleugels had, een 24-karaats gouden hoofdstuk, Giuseppe Zanotti schoenen (gemaakt met bladgoud, natuurlijk), en Oscar Heyman fijne sieraden. Op Twitter kwamen er natuurlijk veel reacties op het schouwspel van de Pose-acteur.

Hier zie je dat hij wordt rondgedragen:

The Kardashians

Ook de Kardashians kunnen we natuurlijk niet vergeten als het over het Met Gala gaat. Maar deze keer stalen eens niet de knappe dochters de show maar niemand minder dan Kris Jenner. De moeder van de Kardashian kroost is bijna onherkenbaar met haar overladen make-up en blonde haren. Blijkbaar was de blonde pruik een last minute idee van Kylie.

Als je al dacht dat Kris Jenner iets weg had van een Las Vegas showgirl, dan heb je haar dochter Kylie nog niet gezien:

Kim Kardashian hield zich volgens ons wel volledig aan het thema en ging als regendruppel, wat ons helemaal aan een scoutskamp doet denken.

Ze droeg een kleed van Mugler die van Kim het beeld had van een Californische knappe chick die recht uit de oceaan komt en de rode loper oploopt:

Maar de elegantste van de hele Kardashian clan was wel het supermodel Kendall Jenner.

Zij doste zich uit in een oranje naked dress van Versace versierd met veren:

The Freakshow

Een aantal gasten kwamen wel heel speciaal gekleed en volgens ons haalden ze hun inspiratie uit de enge scoutskampverhalen die ’s avonds aan het kampvuur worden vertelt. Acteur Jared Leto koos een heel creepy outfit en droeg voor de gelegenheid zijn eigen hoofd met zich mee.

De acteur was volledig gehuldigd in Gucci:

Maar ook Ezra Miller wist heel wat mensen af te schrikken met zijn uitdagende make-up. The Fantastic Beasts-acteur verscheen eerst in een lange witte cape met een masker, waarna hij de cape afdeed en in een grijs streepjespak verscheen, maar toen hij het masker afdeed schrokken we allemaal wel een beetje met zeven ogen die tevoorschijn kwamen.

Ezra in zijn freaky outfit:

De Host en Hostess van de avond

Lady Gaga en Harry Styles moeten de avond aan elkaar praten en surprise surprise voor Harry is het zijn eerster keer op het Met Gala. Blijkbaar is Anna Wintour zijn number one fan. De rock en roll zanger droeg een genderneutrale outfit van Gucci en er viel ons een ding meteen op: zijn tepels waren duidelijk zichtbaar door zijn sheer blouse. Lady Gaga maakte er dan weer een hele show van en verscheen in vier verschillende outfits op de rode loper. Eerst droeg ze een roze jurk, maar onder het enorme roze gewaad met lange sleep zat een smallere zwarte jurk. Het duurde echter niet lang voordat de A Star is Born-actrice ook die uittrok, en in een strakke roze jurk stond.

Hier zie je hoe Gaga op de rode loper stript:

Harry Styles poseerde met Alessandro Michele, de designer van Gucci en tevens ook de ontwerper van Harrys outfit.

Hier zie je beide knappe mannen:

Assepoester en Barbie

Maar ook Assepoester en Barbie waren van de partij. Het thema draait allemaal om plezier en niet alles te serieus nemen en daar maakte Zendaya zeker gebruik van als ze haar Assepoester jurk aantrok. De actrice voelde zich weer helemaal als een twaalfjarig meisje. Het kleed werd ontworpen door Tommy Hilfiger en ze had haar eigen toverfee mee die het kleed met een toverstaf van een grijzig blauw naar een helder lichtblauw veranderde.

Laat je betoveren door dit filmpje:

De zangeres Kacey Musgraves ruilde haar lange ravenzwarte lokken in voor een barbieblond kapsel. Ze verscheen zelfs met een felroze cabrio op de rode loper. De High Horse zangeres droeg een roze leren jurk van Moschino en een haardroger als handtas.

Hier zie je de zangeres toekomen in haar Barbie wagon:

The Riverdale cast

Zo goed als de hele Riverdale cast was aanwezig en voor dat we ons favoriete koppeltje Lili Reinhart en Cole Sprouse tonen, laten we eerst nog wat andere leden van de serie zien.

Madelaine Petsch was een real-life versie van Tinkerbell en het stond haar beeldig:

Camila Mendes kwam met haar IRL boyfriend Charles Melton naar het gala. Hij volledig gekostumeerd in een blauw glitterpak en zij had iets weg van Carnaval in Rio de Janeiro met haar gele veren kleed.

Het koppeltje wijkt geen moment van elkaars zijde:

Lili Reinhart en Cole Sprouse maakten vorig jaar al hun debuut op het Met Gala als koppel en ze zagen er prachtig uit en dit jaar stellen ze ons weer niet teleur.

Cole draagt een soort Western sexy cowboypak en Lili ziet eruit als een suikerspinprinses:

En om af te sluiten: de koniging van het Met Gala, namelijk Anna Wintour zelf, die een prachtige roze couture Chanel-jurk met lovertjes en een roze en paarse verencape droeg.

Een foto van Anna:

Gesponsorde artikelen