‘The Morning After’-componist Al Kasha overleden op 83-jarige leeftijd

The Poseidon Adventure
‘The Poseidon Adventure’ – ISOPIX

Al Kasha, de Amerikaanse Oscar-winnende componist, is gisteren overleden. Hij stierf op 83-jarige leeftijd in Los Angeles. De man leed al lange tijd aan de ziekte van Parkinson, maar de werkelijke doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

De componist is het meeste bekend voor The Morning After, het themalied van de rampenfilm The Poseidon Adventure. Hiervoor kreeg hij ook de Oscar voor Best Song.

Write In Power

Ook voor We May Never Love Like This Again van de actiefilm The Towering Inferno won hij een Oscar. Voor beide liedjes werkte hij samen met Joel Hirschhorn. In totaal werd het duo nog genomineerd voor een People’s Choice Award, twee Tony-awards, vier Golden Globe-awards en nog twee Oscar-nominaties voor Pete’s Dragon.

Nadat het nieuws bekend raakte, wendde Diane Warren, medecomponist, zich tot Twitter. “Write In Power Al Kasha. Een geweldige songwriter en een aardige man.”

Boeken

Naast componeren, schreef Al Kasha in totaal nog vier boeken. If They Ask You Can Write A Song, Notes On Broadway, Reaching The Morning After en The Ultimate Book on Songwriting. Daarnaast schreef hij samen met zijn collega Joel Hirschhorn nog het boek Jesus, Hollywood and Me.

Gesponsorde artikelen