The Mountain uit ‘Game of Thrones’ heeft nu ook z’n eigen ‘FIFA 19’-kaart

The Mountain uit ‘Game of Thrones’ heeft nu ook z’n eigen ‘FIFA 19’-kaart

Haftor Julius Björnsson, beter bekend als The Mountain uit ‘Game of Thrones’, heeft z’n eigen FIFA-kaart gekregen. De regerende World’s Strongest Man kreeg trouwens statistieken om u tegen te zeggen. Fysiek? 99! Of wat had je gedacht?

Haftor Julius Björnsson staat bij het grote publiek vooral bekend als Gregor ‘The Mountain’ Clegane uit Game of Thrones, maar de grote, sterke IJslander is ook de regerende World’s Strongest Man. En de sterkste man ter wereld had een tijdje geleden een ontmoeting met Adebayo Akinfenwa, die wel eens de sterkste man in voetbal wordt genoemd. De twee krachtpatsers waren te gast op een FIFA-event en daar kreeg Björnsson een leuk cadeautje: z’n eigen FIFA-kaart!

Pace

En Björnsson kreeg niet zomaar een kaart, want z’n statistieken zijn helemaal niet slecht. Met een algemene score van maar liefst 87 staat hij in het spel tussen de absolute toppers (bekijk hier hoe hoog de Team of the Years scoren!). EA Sports was de grote IJslander dus goed gezind, want met 65 pace, 76 dribbling, 75 shooting en 80 passing scoort hij zelfs een pak beter dan z’n collegafitnessbeest en professioneel voetballer Akinfenwa (respectievelijk 44, 58, 64 en 53). Akinfenwa, die bij de Engelse derdeklasser Wycombe Wanderers speelt, kon er wel mee lachen.

“Ze hebben The Mountain een centrale verdediger gemaakt”, schrijft hij onder z’n Instagramfoto. “Wat een clash zou dit zijn!” Toch kon hij de snelheid van de grote IJslander niet echt verkroppen: “PS: Hoe kan het dat ze hem sneller dan mij hebben gemaakt?”, lachte hij.

Basketbal

De hoge scores van Björnsson zijn dan wel wat raar, de World’s Strongest Man is hoegenaamd niet alleen sterk. Zo speelde hij van z’n zestien tot twintig jaar ook basketbal (wil je weten hoe hij er toen uitzag? Klik dan hier!). En hij deed dat op een hoog niveau, want Björnsson had een vaste plaats in het IJslandse juniorenteam en speelde ook acht wedstrijden voor z’n land op het EK onder 18. Dat leverde hem de aandacht op van de grootste IJslandse basketbalclub RK Reykjavik. Door een aanslepende blessure zag hij zich echter genoodzaakt het basketbal vaarwel te zeggen op amper twintigjarige leeftijd.

Hij legde zich haast meteen toe op de IJslandse strongman-wedstrijden en bleek een natuurtalent. Björnsson groeide uit tot een absolute topper. Zo won hij de afgelopen vijf jaar maar liefst vier keer de titel van Europe’s Strongest Man en kroonde hij zich vorig jaar ook voor het eerst tot World’s Strongest Man.

The Mountain

In 2014 raakte hij echter pas echt bekend, want de boomlange Björnsson werd gecast door HBO als Gregor Clegane, beter bekend als The Mountain, voor het vierde seizoen van hun hyperpopulaire reeks Game of Thrones. Björnsson was zo al de derde acteur die gestalte zou geven aan The Mountain, maar hij was meteen ook de enige die het langer dan een seizoen volhield.

Een grote rol is het niet, maar toch mocht hij meespelen in een van de bekendste scènes van dat vierde seizoen. Als The Mountain mocht hij het opnemen tegen de Red Viper, Oberyn Martell, die hij op een toch wel opmerkelijke manier versloeg (zie video). We zullen Björnsson ook in het achtste en laatste seizoen van de show te zien krijgen, maar veel ‘leven’ zit er niet meer in The Mountain. Voor fans is het echter vooral afwachten of we eindelijk de zogenaamde ‘Cleganebowl’ gaan te zien krijgen, het gevecht tussen de broertjes Clegane, Sandor en Gregor.

Gesponsorde artikelen