‘The Mustang’, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, sluit Film Fest Gent af

The Mustang Matthias Schoenaerts
Sony Pictures

Onlangs gaven we nog een overzicht van de toekomstige projecten die we mogen verwachten waarin ook Matthias Schoenaerts te zien is. Daarin hadden we ook aandacht voor het al door enkele magazines en sites voor de Oscars getipte The Mustang. Het is die film die dit jaar Film Fest Gent zal afsluiten.

In The Mustang speelt Matthias Schoenaerts Roman Coleman, die in het Northern Nevada Correctional Center een lange gevangenisstraf uitzit. Hij kampt met gewelddadige uitbarstingen maar mag toch deelnemen aan een rehabilitatieprogramma. Daarbij krijgen de gevangenen de taak om op vijf weken tijd een loslopende mustang te temmen.

Voor haar debuutfilm baseerde Laure de Clermont-Tonnerre zich op een bestaand rehabilitatieprogramma waarbij gevangenen wilde paarden temmen die daarna geveild worden. In de VS oogstte de prestatie van Matthias Schoenaerts unaniem lof.

De slotfilm is onderdeel van de slotavond van Film Fest Gent op vrijdag 18 oktober. Sony Pictures brengt de film op 23 oktober in de Belgische zalen.

Gesponsorde artikelen