‘The Notebook’ krijgt eigen musical op Broadway

Historische dag in de musicalwereld, want The Notebook krijgt zijn eigen Broadway-versie. Die musical zal in maart volgend jaar in première gaan en is volledig gebaseerd op het gelijknamige boek en de film met Ryan Gosling en Rachel McAdams. Wie er precies in de musical te zien zal zijn, valt nog af te wachten.

Broadway, de bekende straat in New York, is binnenkort een musical rijker. Er komt namelijk een heuse theaterproductie van het romantische The Notebook. Dat meldt The Hollywood Reporter. Net als de film vertrekt ook deze productie volledig van het boek van schrijver Nicholas Sparks.

The Notebook

The Notebook vertelt het verhaal van Allie en Noah aan de hand van flashbacks die door Noah aan zijn demente vrouw Allie worden voorgelezen. De twee ontmoetten elkaar toen Allie slechts 17 jaar was en begonnen, na een moeilijke start, een relatie. Dat is niet naar de zin van Allie’s ouders, want volgens hen voldoet Noah niet aan de verwachtingen.

Uiteindelijk loopt de relatie op de klippen, maar wanneer Noah naar het front trekt en Allie probeert een nieuw leven op te starten, kunnen ze elkaar toch niet vergeten. Uiteindelijk staat Allie voor een moeilijke keuze: bij haar nieuwe verloofde blijven of voor de liefde van haar leven, Noah, kiezen.

Musical

Het verhaal zag voor het eerst het levenslicht in 1994. De Amerikaanse schrijver Nicholas Sparks schreef het boek in een periode van zes maanden. Zes maanden die het leven van de schrijver voor altijd zouden veranderen. Tien jaar later, in 2004, werd het verhaal namelijk verfilmd waardoor de populariteit alleen nog maar toenam.

Ondertussen is de verfilming met Rachel McAdams en Ryan Gosling als Allie en Noah uitgegroeid tot een echte klassieker, maar binnenkort zal het verhaal dus ook op het podium te zien zijn. In maart komt The Notebook namelijk naar Broadway. Daarbij wordt het verhaal aangevuld met enkele extra’s en krijgt het natuurlijk ook nieuwe songs. Die zullen worden gemaakt door artiest Ingrid Michaelson. Op de bekendmaking van de cast is het nog even wachten.

The Notebook: The Musical is vanaf maart 2024 te zien in een nog onbekend theater op Broadway.

Meer
Lees meer...