‘The Passenger’ van Iggy Pop krijgt na 43 jaar een videoclip

Iggy Pop The Passenger Video
YouTube

43 jaar geleden is het al dat Iggy Pop het nummer The Passenger uitbracht. Het nummer stond op de B-kant van Success, de eerste single van het tweede album van de ondertussen 73-jarige zanger. En nu heeft The Passenger ook z’n eigen videoclip gekregen.

Na meer dan veertig jaar heeft The Passenger van Iggy Pop een videoclip gekregen. In het filmpje zien we zwart-witfoto’s van de punklegende in z’n jonge jaren, die vervagen in beelden van een snelweg, want hij is een passenger, natuurlijk.

Controle over nalatenschap

Iggy Pop (die in ’t echt James Newell Osterber Jr. heet) is ondertussen 73, maar brengt wel nog nieuwe muziek uit. Zo verscheen eind vorig jaar nog z’n achttiende studio-album ‘Free’, waarmee “het rock-‘n-rollicoon controle nam over z’n nalatenschap” volgens recensenten.

Aankondiging op Instagram

De punklegende is ook nog actief op sociale media. Zo kondigde hij op Instagram zelf aan dat de video van The Passenger online te vinden was. “Dus, The Passenger heeft eindelijk een officiële video”, schreef hij. Iggy Pop bedankte ook alle nodige mensen die aan de clip hebben meegewerkt.

The Passenger live in 2016? Dat klonk zo:

In 1977 waren de opnames nog iets minder scherp:

Gesponsorde artikelen