‘The Queen’s Gambit Chess’: Netflix lanceert mobiele game over successerie

Na heel lang wachten heeft Netflix eindelijk een mobiel spel gelanceerd over een van hun meest succesvolle series ooit: The Queen’s Gambit. Aangezien deze reeks over schaken gaat, is dat ook precies wat je in deze game zal moeten doen. Meer specifiek moet je het carrièrepad van Beth Harmon proberen bewandelen.

Schaken is een van de oudste en nog steeds een van de populairste gezelschapsspellen ter wereld. Die populariteit kreeg de laatste jaren opnieuw een enorme boost dankzij de succesreeks The Queen’s Gambit van Netflix. Die miniserie kwam uit in volle coronacrisis en brak toen meerdere records.

Beth Harmon

In The Queen’s Gambit volgen we Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), een weeskind dat zich weet op te werken tot de beste schaakster ter wereld. Dat gebeurt wel met de nodige problemen, zoals een alcohol- en drugsverslaving. Uiteindelijk zal Harmon op het einde van de reeks in het Russische Moskou wereldkampioen worden.

Het is exact deze weg die je zelf moet proberen af te leggen in The Queen’s Gambit Chess. Netflix stelde dat mobiele spel een jaar geleden al voor, maar lanceerde het maar deze week.

Schaken

Hoewel de basis van The Queen’s Gambit Chess uiteraard het schaken is, is de game meer dan dat. Zo richten de meeste schaakapps die momenteel op de markt zijn zich vooral op meer ervaren spelers, terwijl er hier ook plaats is voor beginners. Je leert zo eerst de basistechnieken uit het schaken, waarna het niveau steeds toeneemt.

Als je de dingen die je aanleert ook effectief gebruikt in de schaakpartijen word je beloond met munten en andere gadgets. Als je daarentegen even de weg kwijt bent, kan je de hulp inroepen van Beth. Zo wissel je voortdurend tussen tutorials en challenges.

Bekijk hier de aankondiging van The Queen’s Gambit Chess:

Meer
Lees meer...