‘The Racer’, wielerfilm met Matteo Simoni en Louis Talpe in de hoofdrollen, krijgt eerste trailer

Matteo Simoni Louis Talpe The Racer

The Racer, een internationale film met hoofdrollen voor onder andere Matteo Simoni en Louis Talpe, is vanaf 9 september te zien in de zalen. De eerste trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

Matteo Simoni en Louis Talpe zijn binnenkort te zien in het Vlaams-Ierse wielerdrama The Racer. Die film had normaal enkele maanden geleden al in première moeten gaan op het Amerikaanse filmfestival SXSW, maar is door de coronacrisis uitgesteld.

Die première is nu verplaatst naar Marché du Film online van het Filmfestival van Cannes dat volgende week doorgaat. Meteen kreeg de film ook een lanceringsdatum: 9 september.

Meesterknecht

The Racer vertelt het verhaal van de meesterknecht Dom Chabol, gespeeld door Louis Talpe. Na jaren in dienst rijden, droomt hij ervan om eindelijk eens zelf eens de gele trui te dragen in de Ronde van Frankrijk. Daarvoor moet hij wel zijn kopman ‘verraden’. Die rol wordt gespeeld door Matteo Simoni.

De film speelt zich af in 1998. De Tour de France waarover het gaat, is dus de beruchte Festina-tour. Een groot deel van het peloton belandde toen in een groot dopingschandaal rond epo, dat op dat massaal gebruikt werd. Ook dat is een thema in The Racer.

Belgische coproductie

Kieron J. Walsh was de regisseur van dienst voor de The Racer. Hij schreef samen met Ciaran Cassidy het scenario. De film is geproducet door het Ierse Blinder Films in samenwerking met het Luxemburgse Calach Films en het Belgische productiehuis Caviar.

Naast Louis Talpe en Matteo Simone spelen ook onder andere Tara Lee (The Fall, EastEnders), Iain Glen (Game of Thrones) en Karel Roden mee in The Racer.

Bekijk hier de trailer van The Racer

Gesponsorde artikelen