Left Right
scrollTop top

‘The Ranch’ en ‘Queer Eye’ waren de grote blikvangers van de voorbije week op Netflix


‘The Ranch’ en ‘Queer Eye’ waren de grote blikvangers van de voorbije week op Netflix

Het was een relatief rustige week op Netflix, maar ook in rustige weken valt nog het één en ander te rapen op de streamingdienst. Deze week onder andere Ashton Kutcher, haaien, de nieuwe Fab 5 en een romantische komedie die écht de moeite is.

Series

De serie die deze week het meest in de kijker loopt is The Ranch, de reeks met Ashton Kutcher. The Ranch is aan Netflix al aan zijn derde seizoen en vijfde seizoenshelft toe. De eerste helft van het derde seizoen is sinds kort beschikbaar gemaakt. Daarbij moeten we ook nog aanhalen dat Danny Masterson uit de serie werd geschreven na beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag en dat hij ten gevolge daarvan alleen maar te zien zal zijn in de eerste tien afleveringen van het derde seizoen.

De serie had wat tijd nodig in het begin om zich even te zetten dus de reeks meteen afserveren lijkt ons, zoals we eerder ook al in onze bingewatchrubriek aanhaalden, geen goed idee. Vooral de personages zullen je hart stelen. Colt die plots met de ernst van het leven geconfronteerd wordt. Beau die nooit de indruk geeft gelukkig te zijn, maar wellicht geen ander leven zou willen. Rooster die altijd braaf thuis is blijven helpen en in de gevreesde voetsporen van zijn vader dreigt te zullen treden. Moeder Maggie die is weggevlucht uit dat leven, een bar uitbaat, en moeite heeft om een nieuw leven te beginnen. En dan natuurlijk Abby die best ver wegblijft van de Bennetts, maar daar door een soort magnetische aantrekkingskracht nooit in slaagt.

Ook de vaste waarden The Originals (S5E7) en The 100 (S5E6) kregen naar vaste gewoonte een nieuwe aflevering.

Reality

Wie van een fijn streepje reality houdt kan eindelijk weer terecht bij Queer Eye. Netflix heeft de reeks die liep van 2003 tot 2007 en in 2004 een Emmy won een nieuw leven gegeven met een nieuwe Fab 5.

In Queer Eye geven vijf homoseksuele mannen tips aan ongelukkige hetero mannen met de bedoeling hun leven te vergemakkelijken en te verbeteren. De tips komen op het gebied van cultuur, mode, eten en drinken, design en uiterlijke verzorging. Queer Eye gaat dan ook verder dan vijf keer Jani én komt met een missie: “The original show was fighting for tolerance, our show is fighting for acceptance“, klinkt het in de trailer.

Films

Op filmvlak springt Set It Up in de kijker, een nieuwe romantische komedie over twee overwerkte assistenten die besluiten om hun bazen te koppelen zodat ze zelf wat meer vrije tijd kunnen inbouwen in hun leven Oerklassiek, maar ook heel erg plezant en het is leuk om onder andere Lucy Liu en Zoey Deutch nog eens bezig te zien.

In het hoofdstukje wereldcinema hebben we drie aanraders deze week: in het Indische Lust Stories verkennen vier van de meest bekende Indische regisseurs de thema’s liefde, seks en relaties in vier kortfilms. Maktub komt dan weer uit Israël en vertelt het verhaal van twee onbeduidende criminelen die een bomaanslag overleven en besluiten hun leven te beteren en in het Spaanse La Enfermedad Del Domingo, tot slot, vindt een dochter haar moeder terug na tientallen jaren afwezigheid waarna ze haar vraagt om tien dagen samen door te brengen op een afgelegen plek.
En wat is er beter om mee af te sluiten dan een haaienfilm? In The Shallows (2016) komen twee meisjes die naar een uitdaging zoeken en in een kooi tussen de haaien gaan zwemmen in een nogal benaderde positie terecht. Zo simpel als het groot is, maar goed in zijn genre. 86 minuten en dan weer verder met je leven!

En als je gewoon op zoek bent naar het allerbeste: dit is onze maandelijks vernieuwde lijst met de vijftig beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658