The Rolling Stones lachen met Trump zijn speech en de toeschouwers gaan uit hun dak

Mick Jagger van The Rolling Stones
epa: Mick Jagger van The Rolling Stones

Tijdens zijn 4 juli-speech, de dag van de Amerikaanse onafhankelijkheid, beging president Trump een blunder van jewelste. Hij zei dat de Amerikaanse revolutionairen op het einde van de achttiende eeuw “de luchthavens overnamen” ten koste van de Britten. De spottende reacties bleven niet uit, en ook Mick Jagger van The Rolling Stones lachte zich op het podium een kriek tot groot jolijt van het publiek.

Uiteraard was er op het einde van de achttiende eeuw nog lang geen sprake van luchthavens.

Bekijk en beluister hier de ongelukkige uitspraak van Amerikaans president Donald Trump:

Op Twitter regende het vervolgens parodieën:

Afgelopen weekend stonden The Rolling Stones in Foxborough in de Amerikaanse staat Massachusetts. Zanger Mick Jagger vond er niet beter op dan de uitspraken van Trump in het belachelijke te trekkken. Hij had het over “een feestdag die voor de Britten nog altijd gevoelig ligt”: “Maar de president had eigenlijk wel een punt in zijn speech afgelopen nacht: als de Britten de luchthavens onder hun gezag hadden kunnen houden, dan zou alles wel helemaal anders voor ons verlopen zijn.”

Een spottende Mick Jagger:

75 jaar, vat vol energie

Dat The Rolling Stones tegenwoordig nog aan het touren zijn, mag je gerust een klein mirakel noemen. De rockers zijn al actief sinds 1962 en hebben drank, drugs en talloze ruzies overleefd. Momenteel zijn zo op hun No Filter tour, die werd uitgesteld omdat de 75-jarige Jagger een hartoperatie moest ondergaan. Sommigen vreesden dat het het begin van het einde zou zijn voor de frontman, maar Jagger sprong weer levendig in het rond en leek meer energie te hebben dan ooit. Toppers waren Gimme Shelter, Jumpin’ Jack Flash, Sympathy for the Devil, She’s So Cold en uiteraard The Star-Spangled Banner.

Gesponsorde artikelen