Left Right
scrollTop top

The Rolling Stones lanceren na 8 jaar nieuwe single


The Rolling Stones
© ISOPIX

The Rolling Stones zijn terug! Na een pauze van acht jaar brengt de Britse rockband een nieuw eigen nieuw nummer uit, Living in a Ghost Town. Het lied werd geschreven door Mick Jagger en Keith Richards.

Voor de coronacrisis wereldwijd uitbrak, waren The Rolling Stones al bezig aan een nieuw album. Maar het nummer Living in a Ghost Town werd in sneltempo afgewerkt terwijl iedereen in lockdown zat en is wel heel toepasselijk op de huidige situatie.

Living in a Ghost Town

In 2019 waren de opnames voor een nieuw album begonnen, met onder andere dit lied. Het was niet de bedoeling dat ze Living in a Ghost Town al zo snel zouden uitbrengen, maar “we dachten dat dit nummer wel zou aanslaan in de tijden waarin we nu leven”, vertelt zanger Mick Jagger. Het lied gaat over een verlaten stad en werd lichtjes aangepast aan de pandemie. In de videoclip zie je beelden van lege straten over de hele wereld.

Life was so beautiful / then we all got locked down

“Het leven was zo mooi, toen moesten we allemaal in lockdown”, de tekst van Living in a Ghost Town is meer dan toepasselijk op de huidige situatie waar we ons allemaal in bevinden. “Toen de hel losbarstte, hebben Mick en ik besloten dat het nummer er zo snel mogelijk moest komen”, liet gitarist Keith Richards op Twitter weten. De bandleden werkten het nummer af vanuit hun kot.

Vorige week waren The Rolling Stones nog te gast bij het online benefietconcert van Lady Gaga, One Word: Together at Home. Daar traden ze elk vanuit hun eigen woonkamer op met You Can’t Always Get What You Want.

Beluister hier Living in a Ghost Town:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308