‘The Simpsons’-componist zegt dat de show ermee stopt na huidig seizoen

Danny Elfman, de componist van The Simpsons, zegt dat er geen nieuw seizoen van de serie komt ondanks het bestelde 32ste seizoen. Momenteel loopt het 31ste seizoen en je mag gerust denken dat The Simpsons zowat alle denkbare scenario’s uitgevoerd hebben. Momenteel is er vooral veel te doen rond de beeldschermresolutie van oude Simpsons-afleveringen op Disney+.

Enkele jaren geleden deden er al geruchten de ronde dat The Simpsons ermee zouden ophouden na seizoen dertig. Nu laat componist Danny Elfman, de maker van de iconische muziek van de begingeneriek, echter weten dat het na seizoen 32 écht gedaan is met de animatieserie. Dat meldt de Ierse nieuwswebsite Joe. “Volgens wat ik gehoord heb, komt er een einde aan”, zei Elfman. “The Simpsons zit in zijn laatste jaar.”

Nog negen afleveringen te gaan

Nochtans vernieuwde Fox, dat nu in handen van Disney is, The Simpsons en is de animatiereeks nog steeds winstgevend. Er staan nog maar negen afleveringen van het huidige seizoen voor ons klaar. Showrunner Al Jean zei onlangs nog dat er na het huidige seizoen nog minstens twee het daglicht zien.

Elfman werd meerdere keren genomineerd voor een Oscar en is een zwaargewicht in Hollywood met regisseur Tim Burton als vaste klant. Het is niet ondenkbaar dat de producers van The Simpsons hem iets ingefluisterd hebben en dat de 66-jarige componist zijn mond voorbij gepraat heeft.

Gesponsorde artikelen