‘The Simpsons’ maken eigen versie van legendarisch Live Aid-concert van Queen

Freddie Mercury Queen The Simpsons
GettyImages & Twitter/@ramified

In The Simpsons worden vaak griezelig accurate toekomstvoorspellingen gemaakt. Maar in de reeks wordt ook vaak teruggekeken. Rockgroep Queen kwam al verschillende keren aan bod, en dit weekend gebeurde dat opnieuw.

The Simpsons is al aan zijn 31ste seizoen toe. De eerste aflevering daarvan werd vorige week uitgezonden. En al snel doken beelden op van de misschien wel hét pronkstuk uit dat nieuwe seizoen. Niemand minder dan rockgroep Queen kreeg een Springfield-recreatie.

Live Aid-optreden

Het was niet zomaar een verschijning van Freddie Mercury en co. Integendeel: de cartoon recreëerde het legendarische Live Aid-concert van Queen in 1985. Het internationale benefietconcert duurde toen maar liefst 16 uur, waarvan Queen verantwoordelijk was voor amper een dik kwartier.

De set duurde maar 17 minuten en bestond uit zes nummers. Het waren niet de minste liedjes, maar échte hits zoals Bohemian Rhapsody, We Will Rock You en We Are The Champions. Het concert wordt vaak vernoemd als “de beste live performance ooit”.

Het concert herbekijken? Graag gedaan:

Fun fact: het optreden werd geïntroduceerd door twee comedians, Mel Smith en Griff Rhys. Zij speelden twee politie-agenten die kwamen klagen over geluidsoverlast “from a woman named Belgium“.

Homer mét haar én snor

De band komt op het podium gelopen. Freddie Mercury draagt zijn iconische afgebleekte jeans met een wit onderhemdje. En ook dat ontbreekt niet in de aflevering van The Simpsons. Brian May, de gitarist van Queen, deelde een beeld uit de aflevering, inclusief Homer mét haar én snor.

QUEEN's Iconic 'Live Aid' Performance To Be Recreated On 'The Simpsons'.https://www.blabbermouth.net/news/queens-iconic-live-aid-performance-to-be-recreated-on-the-simpsons/

Geplaatst door Brian May op Vrijdag 4 oktober 2019

Bohemian Rhapsody

Het concert werd al eerder gerecreëerd, voor de biopic van Queen, Bohemian Rhapsody. Toen werd het concert niet opgenomen in het Wembly Stadium, omdat het al veel te veel veranderd was in vergelijking met 1985. De opnames vonden plaats in Bovingdon Airfield, een luchthaven vlakbij Londen.

De film werd de meest succesvolle biopic ooit over een muzikant. Rami Malek kroop in de huid van Freddie Mercury en kreeg daar een Oscar voor. De film was ook genomineerd als Beste Film, maar moest daar wijken voor Green Book.

Gesponsorde artikelen