‘The Simpsons’-aflevering met Michael Jackson is niet te vinden op Disney+

The Simpsons Michael Jackson
The Simpsons

Disney+ is net uit en beschikt over een immense bibliotheek aan Disneyreeksen en -films. Maar daarbij ontbreekt er alvast één aflevering. Het gaat om de aflevering van de animatiereeks The Simpsons in het teken van Michael Jackson. De zanger kwam namelijk in een slecht daglicht te staan na de docufilm Leaving Neverland, waarin twee jonge mannen getuigden van seksueel misbruik door de zanger.

Nadat eerder al bleek dat door het nieuwe beeldformaat heel wat moppen uit The Simpsons verloren zijn gegaan, is er nog wat meer verloren gegaan uit de animatiereeks. Het gaat om een hele aflevering die niet te vinden is op Disney+. Dit is geen ongelukje, maar een bewuste keuze van Disney.

Michael Jackson

Het gaat om de eerste aflevering van het derde seizoen van The Simpsons. In die aflevering is een rol weggelegd voor de zanger Michael Jackson. Hij kwam eerder al in opspraak, maar de controverse rond de zanger werd eerder dit jaar flink aangewakkerd door de film Leaving Neverland.

In die docufilm deelden twee jonge mannen hun verhaal over Michael Jackson. Ze waren op jonge leeftijd “bevriend” met de King of Pop, maar die vriendschappen waren wel heel intiem. Door deze nieuwe verhalen, vond Disney het dus niet gepast om de aflevering waarin Jackson een rol speelt aan te bieden op het platform.

Michael Jackson in The Simpsons

In de bewuste aflevering ligt Homer Simpson in het ziekenhuis op de kamer met ene Leon Kompowsky. Hij is een psychiatrische patiënt, die ervan overtuigd is dat hij de King of Pop is. Dat bewijst hij onder andere door Billie Jean te zingen en de bekende moonwalk te doen door de ziekenhuiskamer.

Hoewel Kompowsky op het einde van de aflevering toegeeft dat hij niet Michael Jackson is, werd zijn stem wel degelijk verzorgd voor de zanger zelf. Al zal dat dus niet te horen zijn op Disney+.

Disney+ is voorlopig nog niet beschikbaar in ons land, maar zal vermoedelijk binnenkort uitgerold worden.

Gesponsorde artikelen