‘The Simpsons’ schrappen aflevering met Michael Jackson na nieuwe beschuldigingen van pedofilie

‘The Simpsons’ schrappen aflevering met Michael Jackson na nieuwe beschuldigingen van pedofilie

De producers van ‘The Simpsons’ hebben besloten om de aflevering ‘Stark Raving Dad’ niet meer te laten uitzenden. Daarin is de stem van Michael Jackson te horen. Nu de overleden zanger beschuldigd wordt van seksueel misbruik van kinderen, vinden de makers hun content niet meer gepast.

Stark Raving Dad is een erg iconische Simpsons-aflevering. Het gaat om de eerste aflevering van het derde seizoen uit 1991. Michael Jackson was toen stemacteur voor het personage Leon Kompowsky, een kale patiƫnt die Homer leert kennen in de psychiatrie.

Nu Michael Jackson met de documentaire Leaving Neverland weer maar eens beschuldigd wordt van pedofilie is door executive producer James L. Brooks en The Simpsons-bedenker Matt Groening beslist om de aflevering niet langer te tonen.

“Dit is de enige keuze die we kunnen maken”, zegt Brooks in de Amerikaanse krant Wall Street Journal. “Het was een goede aflevering, waaraan we mooie herinneringen blijven hebben. Ik ben op zich tegen het verbranden van boeken, maar dit is ons boek dus mogen wij er zelf een hoofdstuk uit halen.”

(De familie van Michael Jackson doet er nu alles aan om fans terug te winnen.)

Speech van Bush

Toch is dit een redelijk verregaande beslissing, want in de aflevering is nog een ander historisch Simpsons-moment te zien. We zien de toenmalige Amerikaanse president George H.W. Bush namelijk een speech geven waarin hij zegt dat “we gaan blijven proberen om ‘de Amerikaanse familie’ te versterken”: “Amerikaanse families moeten meer zoals The Waltons worden en minder zoals The Simpsons. Daarna zien we de familie Simpson naar de speech kijken.

(Michael Jacksons erfgenamen hebben ondertussen HBO aangeklaagd voor Leaving Neverland.)

Een passage uit Stark Raving Dad:

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen