‘The Simpsons’ stoppen er toch niet mee volgens producent

The Simpsons
FOX/The Simpsons

The Simpsons gaan er dan toch nog even mee door. Dat liet producent en scenarioschrijver Al Jean weten via sociale media. Eerder deze week beweerde Danny Elfman, de componist van de wereldberoemde intro van de reeks, dat het 31ste seizoen het laatste zou zijn.

Afgelopen week liet The Simpsons-componist Danny Elfman vallen dat de reeks er na 31 seizoenen mee zou ophouden. Het was niet de eerste keer dat zulke geruchten de ronde deden. Eerder kwam bijvoorbeeld ook al “aan het licht” dat dat na het 30 seizoen zou gaan gebeuren.

Dan toch geen einde

Het was de eerste keren niet zo en nu is dat opnieuw het geval. Of toch als we producent en scenarioschrijver Al Jean mogen geloven. Die deelde een artikel over “het einde” van The Simpsons op zijn Twitter-tijdlijn met daarbij de woorden: “We zijn allemaal dankbaar dat het volgende artikel NIET WAAR is.”

Het nieuws kwam heel onverwacht en bovendien geloofde lang niet iedereen in de echtheid van het verhaal. Het was namelijk enorm onlogisch dat The Simpsons na het 31ste seizoen zou stoppen, want FOX had het 32ste al besteld.

De meningen zijn verdeeld

The Simpsons is met z’n 31 seizoenen de langstlopende uitgeschreven serie in de geschiedenis van de televisie. Een nakend einde zorgde voor uiteenlopende reacties. Heel wat fans van Homer en Marge Simpson en hun kroost waren teleurgesteld dat de reeks zo abrupt aan z’n einde kwam.

Langs de andere kant was er ook minder rouw. De reeks loopt namelijk al sinds 1989 en is dus ondertussen dertig jaar oud. The Simpsons bereikte z’n hoogtepunt met andere woorden al een tijd geleden en de kwaliteit zou door langer te lopen alleen nog maar bergaf kunnen gaan.

Geen Michael Jackson

The Simpsons staat bijna helemaal op de streamingdienst van Disney, sinds het bedrijf dat Walt Disney ooit oprichtte FOX overkocht. Bijna helemaal, want de aflevering die over Michael Jackson gaat, is niet terug te vinden op Disney+.

De king of pop kwam in een slacht daglicht te staan, toen eerder dit jaar de documentaire Leaving Neverland verscheen. Daarin getuigen twee jonge mannen dat en hoe Michael Jackson hen seksueel misbruikt had toen ze nog kinderen waren.

Gesponsorde artikelen