‘The Simpsons’ voorspellen alweer onze toekomst, deze keer coronacrisis

The Simpsons Corona
The Simpsons

We weten niet hoe ze het doen, maar de makers van The Simpsons hebben al meerdere malen onze toekomst voorspeld. Meestal gaat het om voorvallen die niet exact hetzelfde verlopen als in de realiteit en toch zijn veel dingen zeer herkenbaar.

Ook tijdens deze coronacrisis wordt er weer teruggekeken naar afleveringen van The Simpsons. In een aflevering uit 1993 worden heel wat gelijkenissen teruggevonden met de huidige pandemie. Zo gaat het ook om een soort griep en begint de verspreiding vanuit Azië.

Hongkonggriep

Het feit dat The Simpsons zoveel voorspellen is natuurlijk puur toeval. De meeste afleveringen zijn gebaseerd op dingen die gebeurd zijn in de jaren ’60, ’70 of ’80. Omdat de afleveringen zo oud zijn, is het eigenlijk gewoon de geschiedenis die zich herhaalt. De aflevering hierboven is bijvoorbeeld geïnspireerd op de Hongkonggriep van 1968. Dat was ook een extreme pandemie die naar schatting 700.000 slachtoffers heeft geëist.

Andere voorspellingen

Volgens de wetenschap is het niet mogelijk om in de toekomst te kijken, toch zaten de makers van The Simpsons er niet ver naast. Er zijn heel wat voorvallen of uitvindingen die wel degelijk hebben plaatsgevonden. Misschien voorspellen ze de toekomst niet, maar halen veel mensen hun inspiratie gewoon bij The Simpsons? Hieronder een kort overzicht.

Gesponsorde artikelen