‘The Sims 4’ krijgt nieuwe updates die belang hechten aan diversiteit en genderidentiteit

EA Games heeft weer een nieuwe update toegevoegd aan The Sims 4. Het gaat deze keer om kleine nieuwigheden bij het maken van je Sim. Zo wordt meer rekening gehouden met de genderidentiteit of mogelijke fysieke beperkingen van spelers. De nieuwe update wordt online alvast met veel liefde onthaald.

Sinds september vorig jaar kan iedereen gratis The Sims 4 spelen. En hoewel er ondertussen hard gewerkt wordt aan een vijfde versie van het computerspel, voegt EA Games ook aan The Sims 4 nog steeds updates toe. Bij de nieuwste update zijn vooral de toegevoegde mogelijke kenmerken van personages belangrijk.

Littekens en hoorapparaten

Om meer aandacht te vragen voor body diversity heeft EA Games een aantal nieuwe functies aan The Sims toegevoegd. Dat is te lezen in een recente blogpost van het gamebedrijf. Zoals wel vaker laat EA Games daarin weten welke kleine aanpassingen ze hebben gedaan om de speelervaring aangenamer te maken voor iedereen. Maar deze keer zal die ‘kleine’ verandering voor velen een heel belangrijke zijn.

In de blogpost heeft EA namelijk laten weten dat er meer aandacht is voor genderidentiteit en diversiteit in het algemeen. Zo kan je aan je Sim een litteken toevoegen die verwijst naar een top surgery en kan je bij de kleren ook binders en shapewear vinden. Op die manier wil het spel dat transgenders en non-binaire spelers zich comfortabel voelen bij het spelen van The Sims.

Naast aanpassingen voor genderidentiteit, is er bij de nieuwe update ook aandacht voor andere zaken. Zo voegde EA ook hoorapparaten en glucosemeters toe aan het spel.

Meer
Lees meer...