Left Right
scrollTop top

Netflix-film ‘The Trial of the Chicago 7’ krijgt tweede trailer


The Trial of the Chicago 7
© Netflix

De Netflix-film The Trial of the Chicago 7 heeft een tweede trailer gekregen. De film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, verschijnt op vrijdag 16 oktober op de streamingdienst.

Netflix heeft een tweede trailer gelost voor de film The Trials of the Chicago 7. In de trailer, die een stuk langer is dan de eerste trailer, krijgen we een beter inzicht in het verhaal en komt het proces ook al uitgebreider aan bod.

The Trial of the Chicago 7

De film The Trial of the Chicago 7 vertelt het waargebeurde verhaal van de Chicago 7. Zij werden in 1968 veroordeeld nadat er rellen uitbraken tijdens protesten tegen de Vietnamoorlog in Chicago. De film volgt het proces tegen de zeven organisatoren van de betoging.

Voor de film verzamelde Netflix een absolute sterrencast. Zo zijn de hoofdrollen, als de Chicago 7, weggelegd voor Sacha Baron Cohen (Abbie Hoffman), Eddie Redmayne (Tom Hayden), Jeremy Strong (Jerry Rubin), John Carroll Lynch (David Dellinger), Alex Sharp (Rennie Davis), Daniel Flaherty (John Froines) en Noah Robbins (Lee Weiner).

Tweede trailer

De nieuwe trailer begint met Tom Hayden (Eddie Redmayne) die in een plat accent de media toespreekt. “We komen in vrede naar Chicago, en of we nu toelating hebben of niet, we komen.” Eddie Redmayne is natuurlijk een Brit, maar voor de film heeft hij zich dus een Amerikaans accent aangemeten. Vervolgens zien we inderdaad hoe de demonstranten door de straten van Chicago lopen om te protesteren tegen de Vietnamoorlog.

In de trailer is ook te zien hoe de politie tussenkomt en de protesten hardhandig in de kiem smoort. Daarna duiken we in het echte verhaal van het film. Het verhaal van het proces tegen de Chicago 7, die de protesten organiseerden. In het proces is ook het achtste lid van de originele Chicago 8 te zien, Bobby Seale (Yahya Abdul-Mateen II). Die kreeg uiteindelijk een eigen proces waardoor de Chicago 8 de Chicago 7 werd.

De nieuwe trailer toont duidelijk de invloed van de rechter Julian Hoffman (Frank Langella) in het proces. Getuigenissen die het verhaal van de Chicago 7 bevestigen, worden verworpen en juryleden die aan de kant van de veroordeelden staan worden plots bedankt voor hun diensten. Dat zorgt ervoor dat er opnieuw protesten uitbreken, deze keer specifiek om de Chicago 7 te steunen. “De hele wereld kijkt mee”, zo roepen ze buiten de rechtzaal. De trailer eindigt met Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen) die de vraag krijgt hoeveel het hem allemaal waard is, waarop hij antwoord: “Mijn leven”.

Bekijk hier de nieuwe trailer voor The Trial of the Chicago 7:

The Trial of the Chicago 7 verschijnt op vrijdag 16 oktober op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170