The Try Guys delen in nieuwe podcastaflevering meer info over situatie met Ned

Er is de laatste weken heel wat gebeurd rond The Try Guys. Nadat er online geruchten verschenen over overspel door Ned Fulmer, volgde het nieuws dat hij uit het gezelschap én het bedrijf stapte. Daarna deelden de drie overgebleven Try Guys, Eugene Lee Yang, Keith Habersberger en Zach Kornfeld, al een statement in een video. Maar nu volgt ook een lange podcastaflevering waarin Keith en Zach dieper ingaan op de situatie.

Naast hun normale video’s waarin ze nieuwe dingen uitproberen, hebben The Try Guys ook een eigen podcast The TryPod. Daarin bespreken ze elke week de video’s die verschenen, praten ze over hun vriendschap of gaan ze dieper in op hun mening over bepaalde onderwerpen. En deze week was er natuurlijk één onderwerp dat centraal stond: het vertrek van Ned Fulmer bij The Try Guys.

Ned

Iets meer dan een week geleden ging de bal bij The Try Guys aan het rollen. Fans merkten op dat Ned niet te zien was in de meest recente video’s van The Try Guys en dat hij ook uit de reclamecampagne voor nieuwe merch geknipt leek te zijn. Op Reddit verschenen toen geruchten dat Ned zijn vrouw Ariel bedrogen had met een van de medewerksters van The Try Guys. Zij zouden samen gespot zijn in New York.

Na een dag vol speculatie en steeds meer geruchten, deelden The Try Guys een kort statement op sociale media. Daarin lieten ze weten dat Ned niet langer deel uitmaakt van The Try Guys. “Na een grondige interne evaluatie zien we geen toekomst samen”, stond er zo te lezen. Ook Ned zelf deelde toen een statement waarin hij bevestigde dat hij een “relatie met wederzijdse toestemming” had op de werkvloer.

Video

Later volgde ook een video van de drie overgebleven Try Guys. In die video gaven Eugene Lee Yang, Zach Kornfield en Keith Habersberger een iets uitgebreider statement over de situatie. Daarbij vertelden ze dat ze al sinds begin september op de hoogte waren van het overspel van Ned en dat de zaak sindsdien achter de schermen onderzocht werd door HR.

Ze bevestigden dat Ned uit de video’s werd gemonteerd in afwachting van het oordeel van HR. Dat oordeel bleek negatief te zijn, waardoor Eugene, Keith en Zach op 16 september al officieel een document tekenden dat stelde dat Ned niet langer deel uitmaakt van The Try Guys en het bedrijf Second Try LLC, waarvan ze alle vier manager waren. Op het einde van de video deelden ze ook mee dat er dingen zullen veranderen voor The Try Guys, maar dat ze nu nog geen concreet zicht hebben op hoe die veranderingen er zullen uitzien.

Podcast

En nu is er ook een nieuwe aflevering van de podcast The TryPod verschenen. Daarin vertellen Keith en Zach meer over hoe ze aanvankelijk reageerden op het nieuws van Ned. “Het veranderde onze hele wereld. En de gevolgen waren ook duidelijk”, vertelt Zach. “Ik ben het nog steeds allemaal aan het verwerken. We moeten meteen ingrijpen en proberen om het op de juiste manier aan te pakken. Ik begreep de ernst van de beschuldigingen tegen Ned, maar ook de waslijst aan stappen die ons te wachten stonden.”

Keith sluit zich daarbij aan. “We leerden meteen dat het moeilijk is om met dit soort dingen om te gaan. Het is een hele uitdaging want je moet met zoveel mensen rekening houden en daarnaast komen er ook de juridische kwesties bij.” “We wilden alles op de correcte manier doen. Niets fout zeggen, geen te snelle handelingen maken”, gaat Zach verder. “We moesten verzekeren dat de interne beoordeling afgerond was voor we permanente actie ondernamen. Er is een juiste manier om dit te doen en een overhaaste, en we wilden er zeker van zijn dat we het juist deden.”

Olivia Rodrigo en The Miami Boys Choir

Keith en Zach vertellen ook over hoe het vooral moeilijk was tijdens de eerste week, begin september. Op dat moment was Keith op tour, waarbij hij elke avond een comedy show moest spelen. “Ik kon tegen niemand praten, enkel over de telefoon met Zach en Eugene”, vertelt Keith over die periode. “Fans kwamen me dan vragen hoe het ging met de andere Try Guys en dan moest ik zeggen: ‘oh ja, alles gaat goed’. Wat het ook moeilijk maakte, was dat ik wist dat dit de laatste keer was dat ik voor een publiek stond dat niet op de hoogte was.”

Het waren emotionele tijden voor The Try Guys en die vulden Keith en Zach op hun eigen manier in. “Het was een beetje als een break-up”, vertelt Keith. “Dus ik luisterde naar het album van Olivia Rodrigo, een break-up album.” Zach ging dan wel voor een heel andere aanpak. “Ik zat een beetje tussen twee dingen in. Het ene moment ventileerde ik urenlang aan de telefoon, op het andere moment zette ik het volledig van me af met de hulp van The Miami Boys Choir.”

Fans

Hoewel The Try Guys zelf achter de schermen al weken bezig waren met de zaak, wisten ze dat ook de fans het op een bepaald moment zouden kunnen ontdekken. “Het feit dat het viraal ging op sociale media, maakte het voor ons extra moeilijk”, vertelt Zach. “Het voelde als een staaf dynamiet met een onzekere lont. We wisten dat het op elk moment kon ontploffen. Elke dag controleerden we ook sociale media om te kijken of het al verspreid werd. Als het niet was uitgelekt online, hadden we nog steeds dezelfde stappen gezet. Ons statement was klaar, we waren gewoon aan het wachten tot het juiste moment om het te verspreiden want op dat moment maakte Ned al geen deel meer uit van het bedrijf.”

“Het lijkt misschien dat het allemaal heel lang duurde, maar dat komt doordat we geen fouten wilden maken”, zegt Keith. “Als je iemand in een slecht daglicht stelt, kan je aangeklaagd worden voor smaad. Daarom moesten we heel voorzichtig zijn. We wilden ook geen haat creëren naar de andere betrokken partijen.” Op het einde van de video vertellen Zach en Keith ook dat ze niet op de hoogte waren over het statement dat Ned zou delen. “We hebben hem ons statement laten lezen”, vertelt Zach. “We hebben ook het lettertype niet besproken. Dus ik denk dat hij dat van ons gezien had en gewoon gekopieerd heeft.” Keith gaat verder: “Ik denk dat hij dat gedaan heeft zodat het leek alsof het een gedeeld statement was.”

Storm

“We hadden ook nooit verwacht dat het zo’n groot nieuws zou worden”, gaat Zach verder. “Het toonde dat wij, en onze BuzzFeed-generatie, een grote impact heeft gehad op het leven van heel veel mensen. Het ging niet enkel om onze fans, maar om iedereen die ooit naar onze video’s gekeken heeft.” “En alle mensen die houden van juicy, juicy drama”, vult Keith aan.

Die populariteit was iets wat ze ook absoluut niet wilden. “De afgelopen acht jaar hebben we ons geprofileerd als onproblematisch en ik kan niet wachten om daarnaar terug te keren”, vertelt Zach. “Dit hele circus interesseert me niet en is niet hoe ik gezien wil worden.” Ook Keith kan niet genieten van de extra aandacht. “Ik ben altijd wat angstig in publieke plaatsen, maar nu was ik zo angstig. Wanneer ik naar de supermarkt ging, voelde het alsof iedereen naar me aan het kijken was.” “Alles wat we deelden, werd meteen geanalyseerd”, vult Zach aan. “Ik postte iets op Discord en het verscheen meteen op Reddit. Het was allemaal heel overweldigend.”

“Mijn hele For you-page op TikTok ging over mezelf. Het was Try Guys-drama en The Miami Boy Choir”, vertelt Zach ook. “En ik merkte dat ik zelf ook mijn For You-page opende om nieuwe info te krijgen. Maar natuurlijk was er geen nieuwe info, want ik had niets gezegd.”

Geen nieuwe Try Guy

De twee gaan ook kort in op de toekomst van The Try Guys. “Ik ga eerlijk zijn. Het gaat niet meer hetzelfde zijn. We gaan geen video’s meer maken met ons vier. Er komt iets nieuws. Ik ga niet zeggen dat het niet vergelijkbaar gaat zijn. Maar we gaan dit moment gebruiken om te groeien. Het is spannend, maar ook eng. Het is wat het is.” Het duo benadrukt ook nog eens dat Ned niet uit de oudere video’s gemonteerd zal worden. Hij zal niet te zien zijn in nieuwe video’s, maar de oude blijven bestaan. Wel werden enkele video’s op privé geplaatst, die volgens Keith extra olie op het vuur zouden gieten.

Er is geen enkele kans dat Ned zou terugkomen. “Hij heeft ons vertrouwen geschonden en de regels van onze werkplaats overtreden. Het gaat compleet in tegen onze waarden, dus nee, hij komt niet terug.” Ned zal ook niet vervangen worden. “Er zullen nieuwe mensen te zien zijn in onze video’s, maar we gaan niemand de druk opleggen om ‘de nieuwe Try Guy’ te zijn. De vervanger van Ned zijn, zou niet eerlijk zijn tegenover de nieuwe persoon.”

Keith en Zach gaan ook dieper in op het feit dat Eugene niet aanwezig is bij de podcast. “Om eerlijk te zijn, Eugene doet deze podcasts niet graag. Hij vindt het leuk om zo nu en dan eens mee te doen, maar niet altijd. We gaan de show volgende week of de week daarna rebranden. Het wordt de Zach and Keith Show!”

Bekijk hier de volledige aflevering van The TryPod:

Meer
Lees meer...