The Tulip zal de hoogste wolkenkrabber van Londen worden

The Tulip zal de hoogste wolkenkrabber van Londen worden

Londen krijgt er misschien wel een nieuwe attractie bij: The Tulip wordt met z’n 305 meter in hoogte de grootste wolkenkrabber van Londen. Met ritjes in pods langs de buitenkant van het gebouw, een sky bar en een restaurant met uitzicht over heel de stad lijkt het alvast een enorme publiekstrekker te gaan worden. Al moeten de plannen wel nog goedgekeurd worden. 

1.000 voet of zo’n 305 meter, zo hoog zou de nieuwe Tulip-toren moeten gaan worden. Meteen goed voor de titel van hoogste wolkenkrabber in Londen en amper vier meter kleiner dan The Shard, het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk. Architecten Foster + Partners mikken met het nieuwe gevaarte vooral op toerisme, veel meer dan pure kantoorruimte. Al zal dé trekpleister van het gebouw de grote ruimte bovenaan worden, waar zo’n 20.000 gratis plaatsen moeten komen voor schoolkinderen zodat “er weer leven in en dynamiek in het historische centrum komt”.

Ritjes langs de buitenkant van het gebouw

“De galerijen zullen bezoekers een boeiende ervaring bieden met luchtbruggen, glazen glijbanen en gondelpodritten langs de buitenkant van het gebouw”, staat er te lezen op de website van Foster + Partners. Er zal een sky bar zijn en een restaurant met een indrukwekkend 360 graden-zicht op de stad. Het gebouw zal ook een kleine ecologische voetafdruk krijgen door het gebruik van hoogtechnologisch glas met geïntegreerde fotovoltaïsche cellen.

Norman Foster, oprichter van het architectenbureau, vindt The Tulip alvast passen bij de stad Londen: “The Tulip past in de geest van Londen als een progressieve, vooruitdenkende stad.” De bouw zou al zo vroeg kunnen beginnen als 2020. Dan zouden we, als alles goed gaat, in 2025 The Tulip al kunnen bezoeken. Maar dan moet de stad eerst de plannen nog wel goedkeuren.

Foster + Partners zijn ook niet van de minsten. Zo wonnen ze dit jaar nog de Britse Stirling Prize, een bekroning voor het beste architecturale werk van het afgelopen jaar, voor het Bloomberg-hoofdkwartier in Londen.

Bekijk hieronder nog een aantal van de indrukwekkende beelden van de plannen voor The Tulip:

Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners
Foster + Partners

Op citytrip naar Londen? Dan is dit alles wat je zeker moet zien en doen!

Gesponsorde artikelen