‘The Umbrella Academy’ seizoen 2: alles wat we al weten

The Umbrella Academy seizoen 2
Netflix

De sciencefiction-serie The Umbrella Academy kwam vorig jaar op 15 februari uit op Netflix. De serie vertelde in het eerste seizoen het verhaal van een disfunctionele familie van geadopteerde broers en zussen die zich herenigen om de mysterieuze dood van hun vader op te lossen. Maar wanneer volgt het tweede seizoen? Dit weten we al over seizoen 2 van The Umbrella Academy.

The Umbrella Academy wordt beschouwd als een superheldenserie en is gebaseerd op de gelijknamige stripverhalenreeks van Dark Horse Comics. In april 2019 meldde Netflix dat wereldwijd 45 miljoen gezinnen seizoen 1 hadden bekeken tijdens de eerste maand van de release. Diezelfde maand werd de reeks verlengd voor een tweede seizoen.

The Umbrella Academy

Op dezelfde dag in 1989 worden 43 baby’s op onverklaarbare wijze geboren bij willekeurige vrouwen die de dag ervoor geen enkel teken van zwangerschap vertoonden. Zeven van de kinderen worden geadopteerd door miljardair Reginald Hargreeves, die The Umbrella Academy opricht om zijn “kinderen” voor te bereiden om de wereld te redden.

Hargreeves geeft de kinderen een nummer als naam, maar uiteindelijk krijgen ze er toch één door hun robot-moeder, Grace. In chronologische volgorde worden ze omgedoopt tot: Luther, Diego, Allison, Klaus, Ben en Vanya. Enkel Number Five krijgt geen andere naam. Terwijl hij zes van zijn kinderen opleidt tot superhelden, houdt de miljardair Vanya apart omdat zij geen krachten vertoont.

In hun tienerjaren breekt de familie met elkaar en wordt het team ontbonden. Na het overlijden van Hargreeve komen de zes overlevende dertigers terug samen. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five werken samen om de mysterieuze dood van hun vader op te lossen. Terwijl de familie opnieuw begint uiteen te vallen door hun uiteenlopende persoonlijkheden en capaciteiten, krijgen ze ook nog eens te maken met een dreigende apocalyps …

Seizoensfinale

Het eerste seizoen eindigde met een serieuze cliffhanger. En dat was ook de bedoeling van producer Steve Blackman, want hij wilde dat de kijkers vol met vragen verlangden naar het tweede seizoen. En dat is gelukt! Op het einde van seizoen 1 zag je hoe de apocalyps niet is opgelost, waardoor de wereld niet gered is … En dat is anders dan in de comics, waar de apocalyps wel op tijd werd opgelost.

Op het einde zagen we alle zeven broers en zussen terug in de tijd reizen met behulp van de krachten van Five. Net voordat ze springen, wordt bij iedereen de jongere versie getoond. Behalve bij Five dan, want die is altijd z’n jonge zelf gebleven. Dit wijst er waarschijnlijk op dat ze, ongeacht in welke tijd ze belanden, opnieuw tieners zullen zijn. Alleen zullen ze hun kennis van hun volwassen leven wel behouden. En aangezien ze alle zeven teruggaan naar hun tienertijd, is het mogelijk dat ook Ben terugkeert, omdat hij toen nog niet gestorven was.

Waar gaat seizoen 2 over?

Het verhaal van seizoen 2 zal waarschijnlijk de leden van The Umbrella Academy volgen terwijl ze hun zus Vanya proberen te redden voordat ze ten onder gaat aan haar krachten. Maar in de tussentijd moeten ze ook de wereld nog proberen te redden. Het team zal waarschijnlijk ook nog steeds te maken krijgen met de tijdorganisatie waar Five voor werkte. Want die willen de tijdlijn blijven beschermen en willen dat de apocalyps nog steeds gebeurt.

Wat we wel al zeker weten, is dat de eerste aflevering van het tweede seizoen “Right Back Where We Started” zal heten. Dat doet ons vermoeden dat de familie in de tijd terug reist en zo een nieuwe poging onderneemt om de wereld te redden van een apocalyps.

Wanneer komt het nieuwe seizoen uit?

View this post on Instagram

hang on. this could get messy…

A post shared by The Umbrella Academy (@umbrellaacad) on

In de teaser die Netflix in april deelde, was de boodschap “Seizoen 2 komt eraan” te lezen. De opnames voor het tweede seizoen startte in juni 2019 en eindigde op 23 november. Dat kondigde producer en bedenker Steve Blackman zelf aan op z’n Instagram. Blackman liet ook al eens vallen dat het ongeveer 18 maanden duurt om een seizoen te maken. Doordat het een superheldenserie met veel special effects is, duurt het dus iets langer om de serie te produceren.

Als je een tijdsperiode van 18 maanden in gedachten neemt, dan lijkt het mogelijk dat The Umbrella Academy tegen het einde van dit jaar nog te zien zal zijn op Netflix. Maar onlangs, op 19 februari, deelde Netflix foto’s van de zeven broers en zussen met de caption “hang on. this could get messy…”, en op de laatste foto zie je “When are they?” ofwel “Wanneer zijn zij dat?”. Dat kan dus een teken zijn dat we de serie wat vroeger mogen verwachten.

Netflix onthult meestal een maand op voorhand de releasedata, vergezeld van een trailer, dus houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Hoe ziet de cast van The Umbrella Academy seizoen 2 eruit?

Alle kinderen van Hargreeves komen sowieso terug, wat betekent dat we Vanya (Ellen Page), Luther (Tom Hopper), Allison (Emmy Raver-Lampman), Klaus (Robert Sheehan), Diego (David Castañeda), Number Five (Aidan Gallagher) en Ben (Justin H. Min) opnieuw zullen zien in het tweede seizoen.

De gebeurtenissen van seizoen één zullen een enorme impact blijven hebben op Vanya en in het bijzonder in de toekomst. In een gesprek met Den of Geek ging Ellen Page dieper in op de toekomst van haar karakter. “Voor mij wordt het zo interessant om Vanya te verkennen. Het is precies Vanya 2.0, maar minder onderdrukt.”

Nieuwkomers

In september kondigde de reeks aan dat de cast drie nieuwe gezichten zal tellen. Grote kans dus dat deze drie tot de 43 kinderen behoren. De eerste nieuwkomer is actrice Ritu Arya. Zij zal Lila spelen. Lila wordt voorgesteld als een kameleon die zowel briljant als gestoord kan zijn, naargelang de situatie. Verder is ze onvoorspelbaar, ondeugend en sarcastisch met een vreemd gevoel voor humor. Dat ze een kameleon is, kan een subtiele hint zijn naar haar superkracht. Zo kan ze misschien net als een kameleon van uiterlijk of in haar geval van karakter veranderen?

Het tweede nieuwe gezicht is dat van Yusuf Gatewood, die Raymond speelt. Hij is een geboren leider en een toegewijde echtgenoot. Hij is slim, “gravitas” (iemand die ernstig en eervol is) en zelfzeker. Uit z’n beschrijving blijkt dat hij een aangeboren vermogen heeft om je te ontwapenen met een blik. Iets zegt ons dat dit zijn superkracht zal zijn. De laatste nieuwkomer is Sissy, gespeeld door Marin Ireland. Zij is een dappere moeder uit Texas die niet van onzin houdt. Ze is voor al de verkeerde redenen veel te jong getrouwd, maar ze wil nog graag ontdekken wat het leven en de liefde te bieden heeft.

Gesponsorde artikelen