The Van Jets openen laatste dag Pukkelpop, maar verdienen een plaats in het avondprogramma

The Van Jets openen laatste dag Pukkelpop, maar verdienen een plaats in het avondprogramma

De laatste dag Pukkelpop alweer en om het publiek wakker te schudden, zette het Kiewitse festival The Van Jets op het hoofdpodium. Een stevige start, en Johannes Verschaeve kon meteen tamelijk wat volk op de been brengen. Geen evidentie, na een avondje waarbij Bastille de wei in vuur en vlam had gezet. 

65.000 man staat er vandaag op de wei van Pukkelpop. Om die allemaal te overtuigen om naar de Main Stage te komen, zette het festival The Van Jets vooraan in de programmatie. En dat wérkt. Voorman Johannes Verschaeve had er goesting in, er stond al flink wat volk en dus stellen wij ons de vraag … waarom staan The Van Jets in vredesnaam nog steeds als opener?

“Is iedereeen al wakker”, en het antwoord was ja. Het soort sferische rock dat The Van Jets het label ‘alternatief’ oplevert, maakt eerst zachtjes wakker, maar tegen het derde nummer is Kiewit klaar voor een hit, en dat komt er met ‘Here comes the light’. Dan is iedereen er klaar voor en tegen dat we aan ‘Broken Bones’ komen, is Pukkelpop klaar voor de laatste dag.

Maar toch, jongens, meer dan tien jaar bezig, een reeks hits waar ze intussen toch al vlotje een set mee kunnen vullen en een nieuwe plaat op komst: programmeer The Van Jets bij valavond en het kot ontploft. Proberen we dat volgend jaar eens?

Een paar sfeersfoto’s …

Gesponsorde artikelen