The Voice: Enkele toppers, een zwakke pauw, een kweepeer en de grain van Axelle

The Voice: Enkele toppers, een zwakke pauw, een kweepeer en de grain van Axelle

De vierde aflevering van The Voice gemist? Of wil je ze nog eens herbeleven? Newsmonkey was weer van de partij met de Schaduwvoice, onze liveblog over The Voice van Vlaanderen. Veel middelmaat deze week, maar toch ook enkele toppers. Op Twitter was Axelle Red meer dan ooit het gespreksonderwerp. Vlaanderen wil de roodharige coach buiten, en Natalia terug in de stoel.

Günther: En zo sluiten ook wij de deuren voor vanavond. Nog twee audities te gaan. En dan zijn wij er ook weer bij. Tot volgende week!

Zo zien de teams er na vier weken uit:

Regi: Jamilla, Steven, Lisa, Johan, Charlotte, Emily, Melanie, Cyra, Dunja (9/12)

Koen: Christina, Belinda, Seppe, Laura, Peter, Omphilé, Agnes, Steph, Mikaël (9/12)

Axelle: Koen & Jo, Emma, Laure, Dwayne, Jessica, Steven, Cas, Els (9/12)

Bent: Roberto, Chloé, Tom, Elie, Camille, Tracy + Sandra, Gaëlle, Nel (9/12)

Günther: Wat we onthouden over deze week: de populariteit van Axelle zakt tot diep onder het vriespunt. Kan vtm zoals in het voetbal een coach ontslaan? Dan ziet het er in alle eerlijkheid niet goed uit voor haarGünther: In alle eerlijkheid legt Axelle Koen het zwijgen op. Bent wordt weer naar hogere sferen gebracht, maar strandde toch in de Vlaamse klei. Maar Mikaël kiest voor… Koen.Günther: Axelle drukt snel, het timbre zal goed gezeten hebben.Inge: Voor de tienermeisjes die graag een kijkje willen nemen in de Mikaël zijn kamer, ’t is ’t moment.  Met als extraatje: een prachtige cover van Yellow Lemon Tree.
Inge: Yeah, baby! Daar hebben we hem: mister hottie van de avond!

Steven: De 23-jarige Mikaël uit Antwerpen studeert opera op het conservatorium, en bij opera stelt presentatrice An Lemmens zich een corpulente man voor. “Maar dat komt nog”, antwoordt Mikaël gevat. De knul studeerde eerder al pop, rock, soul, blues en jazz, en ziet muziek als een hulpmiddel om zijn emoties weer te geven. Dat treft, want wij en de rest van de mensheid ook. Mikaël begeleidt zichzelf op gitaar, en kiest gelukkig voor een nummer met een lekker ritme in plaats van de tokkels die we vorige keer voor de kiezen kregen. In zijn Too Close van Alex Clare hoor je duidelijk dat Mikaël kan zingen, smaakvol zonder te willen tonen wat hij allemaal kan. Chapeau.

Steven: De 31-jarige Els uit Beerzel is het door haar activiteiten in een brassband gewoon om voor een jury op te treden, maar zingen is natuurlijk nog iets anders dan zelf spelen. Ze start een beetje als een bang vogeltje aan You Can’t Hurry Love van The Supremes, en dat wringt nogal met de opgewektheid van de sterke song. Slecht zingt Els echter niet, en haar mooie stemkleur heeft duidelijk potentieel. En dat heeft Axelle ook gehoord.

Günther: Hoe het wel moet? Luister maar eens naar deze Griekse versie.
Günther: Dit moet toch zowat de slechtste cover van The Killers ooit zijn? Please kill me!Inge: Belangrijk bericht aan Nele:

Steven: De 22-jarige Nele uit Westerlo studeert in Marseille, en VTM stuurde met haar vriend Vincent een cameraploeg mee naar daar om het goede nieuws van haar selectie te melden. Haar gil was waarschijnlijk tot ver in de haven te horen. 

Na een kusje van haar schat trekt Nele naar het podium voor Somebody Told Me van The Killers. Ze vergeet een beetje vanuit de buik te zingen en knijpt haar stem wat dicht, waardoor het nummer echt klinkt als een auditie en de overtuiging mist van een optreden. Het kruisje rond haar nek helpt niet, en Nele mag terug naar Frankrijk

Günther: Als je het zo vriendelijk vraagt, kunnen we niet anders dan nog eens reclame maken voor deze enquête over The Voice. Maar het is wel de laatste keer nu 😉Günther: We hebben vandaag al twee keer Christina Aguilera gehad. Speciaal om de reclame te vullen: haar beste momenten als coach van The Voice in de VS.
Günther: Een kapper of een vrouw natuurlijk…Günther: Over kweeperen gesproken. Terwijl de jury massaal drukt, is er goed nieuws over de enquête.Inge: En voor bij wie ‘quince’ niet meteen een belletje doet rinkelen… Misschien helpt deze foto wel. (Go kweeperen!)Inge: Speciale naam Dunja… Die blijkbaar ‘quince’ betekent in het Engels.Inge: Oew yeah, X-tina is back, voor de tweede keer al vanavond! 

Steven: De 25-jarige Dunja uit Mechelen studeert jazz aan het conservatorium. Jazz, nice! Great. Wie ons onnozel grapje niet snapt moet dringend The Fast Show leren kennen, maar dat terzijde. Dunja werkt in het weekend in een muziekwinkel, en haar liefde voor muziek is enorm groot. “Als ik alles mocht dromen, dan droom ik van grote podia. Ik sta gewoon heel graag op een podium”, zegt ze. Ze wil bij heel veel mensen een lach op hun gezicht toveren, en probeert dat vanavond met een smaakvolle versie van I Got Trouble van Christina Aguilera. Ze gaat moeiteloos van een warme diepe stem naar een grommetje, een uithaal en een gesproken stukje, en weet zo naast ons ook alle juryleden te overtuigen. Bedankt voor de lach, Dunja!

Günther: Regi is geen fan van AC/DC. Koen durfde niet. Axelle miste de hel. Maar volgens Bent doet ze het goed. Helaas drukte hij niet. Voor de liefhebbers nog een auditie met een bekend nummer van deze band.
Günther: Geen commentaar!Inge: Onze monkey-stagiair ziet een gelijkenis met Kato. Helaas zit een tweede plek er voor Leen niet in. Een tweede ronde ook niet.

Steven: De 31-jarige Leen uit Meerhout geeft zedenleer, en zingt ook in een coverband. “Met allemaal mannen”, wat ze wel plezant lijkt te vinden. Ze houdt van de interactie met het publiek, en waagt zich aan Hell Ain’t A Bad Place To Be van AC/DC, inclusief een heel ruige stem. Met zoiets weet je dat de kans klein is dat de juryleden afdrukken, en dat is nu niet anders. Wij danken Leen alleszins voor deze eigenzinnige bijdrage aan het programma.

Inge: +1 Günther: Nu Misschien? We hebben er nog wel enkele te gaan.Inge: Betrapt!

Steven: De 35-jarige Nel uit Turnhout is pianiste in hoofdberoep, en werkt ook deeltijds in een fitnessclub. Haar spreekstem is bijna kinderlijk, dus we zijn benieuwd wat ze tijdens haar auditie bovenhaalt. Ze begeleidt zichzelf op piano, iets waar ze natuurlijk vertrouwd mee is. Zingen doet ze echter nog niet zo lang, waardoor ze toch erg nerveus is en ze de akkoorden op haar hand heeft geschreven. Tijdens You Are van Dolly Parton is haar zang zeker niet kinderlijk, maar kan hij spijtig genoeg niet tippen aan haar voortreffelijke pianospel, met een paar uitschuivers tot gevolg. Enkel Bent weet zijn knop te vinden.

Inge: De combinatie van Bent en tent, dat kan niet anders dan aanslaan.Inge: Fi-oew!Günther: Ondertussen tweet nr. 236 over deze enquête. Zou zij na deze aflevering nog volgers op Twitter overhouden?Günther: En daar is de reclame weer. Gelukkig kunnen ze Regi niet zomaar uitschakelen tijdens deze verplichte boodschappen.Günther: “Soms valt het tegen als je je omdraait, maar nu niet”, zegt Koen. Zou Steph getrouwd zijn?

Günther: Die Andrei nam trouwens vier keer deel aan zangwedstrijden, tot hij derde werd in Idool 2007. Maar hij krijgt er niet genoeg van, want enkele weken geleden zat hij plots in de preselecties van Eurosong.

Inge: Andrei, ben jij dat?

Steven: Heel anders is het bij de 46-jarige Steph uit Sint-Niklaas, die vertegenwoordiger is en in zijn wagen dan ook veel tijd heeft om te zingen. “Ik ben geen 20 meer”, weet hij, en hij grijpt dan ook deze “kans om zich muzikaal te outen”. Steph zet een zalige versie van Need Your Love So Bad van Fleetwood Mac neer, vol karakter en met een heel mooie stemkleur. Koen haalt een van de beste kandidaten tot nu toe binnen.

Inge: Euh, meisjes, Bent heeft voor jullie gedrukt hé. Dé Bent. LACHEN DUS!

Steven: In de Blind Blind Audition doen deze week twee meisjes mee, die het grote gordijn wel tof vinden omdat niemand hen dan ziet. Vriendinnen Tracy en Sandra zijn allebei 22, en zingen Royals van Lorde in een ingetogen versie zonder echte fouten maar ook zonder veel uitstraling. Bent drukt als enige af.

Günther: Onze man achter de Twitterknop is zijn pillen weer vergeten. Maar de essentie klopt, nietwaar?

Günther: Wie zit er verstopt in de koker? Ah nee, dat is een ander programma. Het zijn er twee, zo te horen.Inge, Jihaaaaa, de blind blind auditions zijn terug. Maar wie o wie zit erachter?Günther: Eindelijk tranen…Inge: Liefde kan toch schattig zijn…Günther: Pijnlijk, het was niet super van Annelies, maar toch veel beter dan haar wederhelft?

Steven: Cas mag vervolgens supporteren voor zijn 19-jarige vriendin, een sympathieke spring in’t veld uit Deurne. Zij wil per se iets met muziek doen in haar leven, en studeert samen met Cas dan ook voor muziekleraar. Volgens haar vriend is ze vooral technisch heel sterk, en heeft ze ongelooflijk veel controle over haar stem. Annelies gaat voor een eigen versie van Paparazzi van Lady Gaga, waarin ze wel toont dat ze kan zingen maar die haar eigenheid niet echt uit de verf laat komen. Het is natuurlijk ook niet het gemakkelijkste nummer. Maar er ontbreekt iets, en niemand drukt af. 

Inge: Blijkbaar loopt Regi tijdens de reclame even naar MNM… Straffe kerel toch!Günther: Bij ons ben je wel welkom. Alstublieft!

Günther: Zou het niet mooi zijn als Cas zijn Annelies straks ten huwelijk zou vragen? In X-Factor is het al eens gebeurd.

Günther: Het lijkt pijn te doen hoe hij het zingt, en het doet pijn om ernaar te luisteren. Het klinkt als een Red Hot Chilli Pepper die door een verkeerd gat is geschoten.Inge: Nou, daar hebben we niets meer aan toe te voegen.Inge: Engels met haar op en Axelle drukt… Kan geen toeval zijn.Günther: En op Twitter wordt hevig gefantaseerd…

Steven: De 21-jarige Cas uit Geel, die volgens zijn vriendin vooral laag een heel mooie stem heeft, gaat voor Californication van The Red Hot Chili Peppers. Hij start het nummer inderdaad laag, maar zingt ook fel naast het ritme en in Engels met haar op. En foutloos is zijn optreden ook niet, al zingt Anthony Kiedis natuurlijk vaak ook zo vals als een kat. Cas probeert nog te laten horen wat hij allemaal kan, en zijn geschreeuw op het einde doet Axelle nog snel afdrukken. Speciale auditie dit.

Günther: En toen kwam er een koppel binnen. Ze zingen zo meteen apart, maar wij hebben een nummer gevonden dat Cas en Annelies samen brengen. En dat klinkt niet slecht:Inge: Voor wie het even vergeten was: Axelle is nog altijd een vrouw!Günther: De jury valt ervoor, maar met deze tweet ga ik toch akkoord. En oh ja, Axelle is een vrouw, ik was het alweer vergeten.

Günther: Teardrops werd vorig jaar nog gezongen door het nichtje van Joost Zweegers, ofwel Novastar. Zij moest met problemen aan de stembanden opgeven.

Inge: Kissie, kissie met de boyfriend… Zingen moet je doen! Go Gaëlle!

Steven: De bijzonder zenuwachtige Gaëlle uit Melle (23) doet mee op aanraden van haar nicht. Ze zingt Teardrops van Womack & Womack, en de spanning net voor ze begint, is te snijden. Ze oogt heel onzeker, al kan er een lachje af wanneer Koen en Bent na enkele seconden afdrukken. Misschien voor het krakje in haar stem, iets waar voormalige coach Alex Callier zo fan van was zo. In laatste instantie gaat Axelle ook voor de bijl voor het doorleefde timbre, dat in tegenstelling tot bij Vanessa wel vrij uniek klinkt.

Günther: Volgende keer moeten ze haar misschien eens uitleggen dat de coaches haar kleren niet kunnen zien. Het is geen Eurovisiesongfestival. Misschien wel een creatie voor onze kandidaat dit jaar?Inge: “Misschien was dit veel te hoog gegrepen.” -“Danku.” Sorry Vanessa, dat was geen compliment. Helaas.

Günther: Laten we dan hopen dat deze pauw niet met de staart tussen de benen moeten vertrekken.

Steven: De 27-jarige uit Gent is een beetje schizofreen. Ze studeert zowel geneeskunde als muziek, en spreekt over zichzelf alsof er twee versies van haar bestaan. Wij zijn vooral benieuwd naar dat showbeest waarover ze het heeft. Haar versie van Something’s Got a Hold On Me van Christina Aguilera maakt alleszins meteen duidelijk dat ze een klok van een stem heeft, die soulvol klinkt maar tegelijk ook niet erg uniek. Ze schreeuwt ook wat meer dan ze zingt, en wordt niet gekozen.

Inge: Twee keer raden waar Vanessa de inspiratie voor haar jurkje heeft gehaald…Günther: Eén van de kandidaten van vanavond, Annelies, heeft zonet haar eerste tweet gepost. De eerste van velen?

Inge: Toch zal de Regi zich een beetje moeten inhouden vanavond, want hij heeft al 8 personen in zijn team en staat dus op kop.

Koen zit hem op de hielen met 7 talenten, Axelle heeft tot nog toe 6 kandidaten in haar team. Bent start deze aflevering met 5 talenten.

Günther: En toen was Familie gedaan. Nog een reclameblok en we kunnen er eindelijk aan beginnen.De jury van de Schaduwvoice bestaat vanavond uit Inge Ringoot, Steven Alen en Günther Brants. Mick Van Loon zit achter de Twitterknop.Günther: Bent Van Looy is er al helemaal klaar voor. En dat zal nodig zijn, want hij heeft nog de meeste plaats van alle coaches in zijn team.Goedenavond en welkom bij een nieuwe Schaduwvoice, de enige echte, allereerste blog waarmee een avondje Voice nog leuker wordt.

Gesponsorde artikelen