The Voice op valentijn: cowboy Roberto, chickmagnet Seppe en engel Emma

The Voice op valentijn: cowboy Roberto, chickmagnet Seppe en engel Emma

Onze Schaduwvoice gemist tijdens de uitzending? No worries, hieronder kan je onze liveblog helemaal herbekijken. Volgende week zijn we er terug. Afspraak vrijdagavond. Op post iedereen!

vmma
De Schaduwvoice houdt het ook voor bekeken. Volgende week zijn we er met aflevering 3. Nog een prettige valentijn!

De teams zien er na twee weken zo uit. Vooral Koen heeft al goed gewinkeld, Bent heeft nog werk:

  • Regi: Jamilla, Steven, Lisa, Johan, Charlotte (5/12)
  • Koen: Christina, Belinda, Seppe, Laura, Peter, Omphilé (6/12)
  • Axelle: Koen & Jo, Emma, Laure, Dwayne (4/12)
  • Bent: Roberto, Chloé, Tom (3/12)
Wat we onthouden uit deze aflevering? Axelle is een vrouw en er bestaat een land dat Letvia heet. Maar waar zat het machien van Regi? Roberto had het misschien ingeslikt.

Koen was toch even bang dat Christina ging zeggen dat ze al getrouwd is.

Reggae, ja man! Een internationale aflevering vandaag. Van Jamaïca tot in Letvia zullen ze het geweten hebben.Dat is eentje voor op de voorpagina van Bent z’n prozaboek.

De 18-jarige Christina uit Antwerpen zingt met veel inleving Is This Love van Bob Marley. Koen is meteen overtuigd, en knikt lekker mee. Axelle volgt. Christina staat heel naturel op het podium, en ze plaatst ook de woorden heel juist.

Een speciale versie van Stromae was het. In de kantlijn: Stromae is een Belg die in het buitenland ook gekozen wordt door kandidaten van The Voice.  Hier mogen we fier op zijn, toch?

Alsof live zingen voor een tv-opname nog niet risicovol genoeg is, zegt de 20-jarige Arbër uit Brugge voor The Voice een risico te willen nemen met Papaoutai van Stromae. Hij heeft nog nooit voor een publiek gezongen en koos Papaoutai “omdat het een gewaagd nummer is, en het Franstalig is”.

We houden wel van mensen met lef, als ze hun woorden ook kunnen ondersteunen met daden. Je hoort echter dat Arbër onervaren is, al zingt hij zeker niet slecht. Maar de lat ligt hoog, en Arbër mag terug naar Brugge.

Axelle is zo blij dat eindelijk iemand in ’t Frans zingt. Maar drukt niet, zonde.

Koen hoopt dat Belinda nog beter kan. Heeft haar nummer hem dan overtuigd? Roxane zorgt altijd voor een kippenvelmoment. In Australië kozen ze voor de tangoversie. Adembenemend!

Na de dochter moet de mama aan de bak. “Wij beschouwen elkaar zeker niet als concurrenten. Allez, ik mijn dochter toch zeker niet,” zegt Belinda lachend. “Ik denk wel dat Emma heel wat van mijn genen heeft geërfd, als ik haar bezigzie is ze precies een mini-Belindaatje.” En aan het uiterlijk van Belinda te zien, zijn het goeie genen.

Belinda  waagt zich aan een klassieker met Roxanne van The Police, en da’s gevaarlijk. Ze opent met een breekbare stem, maar legt er meer diepgang in wanneer het nummer in gang schiet, en nog meer wanneer het versnelt.

Ze heeft hoorbaar techniek, en dat hoort Koen ook. Hij denkt dat ze veel beter kan dan wat ze heeft laten horen.

Na de reclame zien we hoe de moeder het doet. Wel riskant, moeder en dochter. In Australië probeerden ze het al eens. Maar niet met succes…

Axelle haar “ik ben een vrouw”-praatje werkt dus écht, hé!Wauw! Met een ‘Shakiriaans’ toetsje erin en alles. Prachtig.

Toevallig zong de winnares van vorig jaar, Paulien, dezelfde rustige versie van dit nummer op Q-Music. Een voorteken?

Zo kennen we onze Regi weer. Drukken na de eerste noot, begot!Oew, moeder en dochter, als daar maar geen ruzie van komt… Hieronder trouwens een ander succesvol mama-dochterduo.

Moeder en dochter, de 50-jarige Belinda en de 20-jarige Emma uit Sint-Martens-Lennik, doen allebei mee. “Ik word daar eigenlijk nog meer zenuwachtig van, omdat ik zowel voor mij als voor haar zenuwen heb,” zegt Emma. Op haar blote voeten doet ze met een uitgeklede versie van You’re The One That I Want meteen de stoelen van Regi en Koen keren, en terecht.

Wat een aangrijpende stem heeft ze, en wat voor een emotie stopt ze in haar zachte versie. De andere juryleden kloppen ook.

De 28-jarige Sarah uit Vlamertinge kiest voor Many Shades of Black van The Raconteurs. Ze moet tergend lang wachten voor ze mag beginnen, maar haalt dan een soulvolle, emotievolle stem boven die meteen onze aandacht én die van de jury grijpt. Toch blijven de stoelen staan.

“Het parelde af als water van een eend.” Bent komt weer met de meest opvallende uitdrukking. Regi denkt er nog altijd over na.

Vergeet Maggie De Block, volgens Regi is de blind blind audition het stemmenkanon van Vlaanderen.

En daar is de Regi weer! Komt er een “laat maar”?Ook het gordijn doet weer mee vanavond… De mysterieuze 18-jarige kandidaat erachter heet Steven en zingt The Man Who Can’t Be Moved van The Script in een versie die niet zou misstaan op een plaat.Heb je ook die ‘onopvallende’ reclameboodschap van een bekende frisdrankproducent gezien?Bent gaat ermee lopen. Hij is vandaag toch wel de nieuwe Regi. Trouwens, waar heeft Koen zijn sexy boxershortje gelaten? 🙁

En zo begon de reclame weer. Laat ons nog eens genieten van dat zalige nummer van David Bowie. Ook in Israël leverde het een aparte performance op.

Een boormachien met een “mooie klankkleur” dan wel volgens Bent. Hoedje af.

Oei, ik dacht even dat mijn boormachien een eigen leven was gaan leiden. Maar het was Roberto.

Euhm Roberto… De Robby wilt je iets zeggen:

De stem van de 55-jarige cowboy Roberto uit Middelkerke is volgens hem de voorbije tientallen jaren nog gegroeid, en hij demonstreert ook wat keelzang, iets wat lijkt op het geluid van een didgeridoo. Hij wil die gebruiken “als een soort joker” om de jury te verrassen tijdens Space Oddity van David Bowie. En met succes, wat Axelle en Bent drukken voor de doorleefde, karaktervolle zang van de rocker.

Twee mannen in één klap voor Axelle! En of ze daar blij mee is.

We waren al bijna vergeten dat je ook als duo kan deelnemen aan The Voice. De Genkse tweeling Koen en Jo, allebei 22, spelen en zingen I Won’t Give Up van Jason Mraz. Het is natuurlijk geen geheim dat stemmen van broers en zussen al snel goed samenklinken, en een tweeling heeft op dat vlak nog een streepje voor. Jo vindt het zelfs hun “allersterkte punt”, al is hun grote troef misschien dat ze de druk kunnen verdelen. 

De broers hebben een heel goeie naturelle zangtechniek, en samen klinken ze hemels. Ze begeleiden zichzelf op gitaar en piano, en we vinden het ietwat jammer dat de rest van de studioband die muziek nog aandikt en we niet de uitgeklede versie horen. Axelle haalt hen binnen.

Dat denkt Axelle nu ook waarschijnlijk…Gelukkig kwam Regi met de oplossing… Chickenbreast!

Alsjeblieft Liesbet! Vtm en newsmonkey op één dag.

Jaja, in Letvia kunnen ze zingen. Maar de jury is het er niet mee eens.

Letvia? Is er weer een nieuw land ontstaan, An? Beter opLETTEN in de klas, meisje!

25-jarige Jelena uit Leuven is geboren in Letland en zingt For Once In My Life van Vonda Shepard. Zowel ingehouden als krachtig, maar niet volledig toonvast. Niemand drukt af.

Van ‘busje komt zo’ naar The Voice, een kleine stap voor de mens, een gigantische stap voor de tweeling.Koen en Jo werken als vrijwilliger bij RC Genk. Die club is erg populair in The Voice. Zolang ze maar beter presteren dan hun ploeg momenteel, zeker? Hieronder herken je onder andere Glenn Claes, de winnaar van twee jaar geleden.
Regi is in z’n nopjes.

Hoe kalm Regi ook is, het leverde hem wel al twee kandidaten op. Dat is nu al evenveel als vorige week!

Reclame op tv, maar wij pauzeren niet. Luister even mee naar hoe het nummer van Lisa in The Voice Duitsland klonk. Ook al kon het nummer Axelle niet bekoren:

De 19-jarige Lisa uit Diest probeert het met Impossible van James Arthur. Haar vader zegt dat ze al ervaring heeft in een koor, en dat hij haar geregeld thuis hoort zingen. Lisa kan daar dan ook enorm van genieten, en er zelfs helemaal van “opstijgen”. “Een heel fijn gevoel” zegt ze, en dat geloven we graag. In de bange minuten voor haar beurt zit ze te bibberen, en ze hoopt dat dat komt door de kou. 

Het is alleszins te horen dat Lisa veel oefent. Ze heeft een heel krachtige stem, met een eigen klank. Haar uithalen hebben een mooi timbre, maar ze kleurt ook de rustige fragmenten smaakvol in, met veel controle. Iedereen drukt af.

Sinds dat de one and only Regi Penxten het gezegd heeft, tiens!

Valt het jullie ook op dat Regi vanavond altijd zo laat drukt? Zouden ze hem een kalmeringsmiddel gegeven hebben?

Alle vier! En terecht. Wauw, wauw, wauw!

De 20-jarige Jamilla uit Stabroek waagt haar kans met Cry Me A River van Justin Timberlake. Haar moeder zit in een rolstoel, iets wat haar naar eigen zeggen een betere zangeres maakt omdat ze zo emotionele nummers kan zingen met haar moeder in gedachten. 

Jamilla heeft een mooie stem, maar zingt een tikje benepen, iets te weinig uit de buik. Dat blijkt des te meer in het krachtige refrein, wat Axelle en Regi toch niet belet nog op het nippertje af te drukken. En terecht, want je hoort wel dat Jamilla potentieel heeft.

Oew yeah, Regi scoort bij de vrouwtjes!Jamilla doet het bij de mannen veel minder goed dan Seppe bij de vrouwen. En dat op valentijn!Straf, straf.

De 18-jarige Seppe uit Deurne daagt op in het gezelschap van “zijn mamaatje”, en doet dan ook mee op aanraden van zijn ouders en zussen. Gevaarlijk, want zingen voor familieleden is iets heel anders dan voor een professionele jury. Van Idool zijn genoeg taferelen bekend van woeste ouders die verongelijkt op de jury vloeken omdat hun afgewezen kind “écht ongelooflijk fantastisch zingt”. 

Maar aan zelfvertrouwen heeft Seppe geen gebrek: “Moest ik The Voice niet willen winnen, dan zou ik ook niet meedoen”, zegt hij. “Mijn droom om zanger te worden is echt heel groot. Als je ziet dat artiesten van nul naar alles kunnen gaan, dan hoop ik dat ik dat zelf ook ga kunnen meemaken”. 

Hij zingt Let Her Go van Passenger met een heel zachte, warme en ietwat nasale stem, waardoor Koen en Bent zich al snel omdraaien, op het laatste moment gevolgd door Regi. Zo zelfzeker als Seppe zich vooraf toonde, zo onzeker lijkt hij wel op het podium te staan. Goed gezongen, maar volgende keer niet vergeten te lachen, Seppe! 

Als je dit al goed vond, kijk dan maar eens naar wat dit jonge gastje met hetzelfde nummer presteerde in The Voice Kids in Duitsland.

En toch drukken de venten als eerste af!De eerste kandidaat, Seppe, doet het al meteen goed bij de vrouwen. Spijtig dat de jury hem niet kan zien.“In de studio is het doodstil” volgens Axelle. Vreemd toch…En ook de jury van De Schaduwvoice is er klaar voor.Intussen treffen ook de kijkers de laatste voorbereidingen…Ook coach Regi is zijn handjes duidelijk al aan ’t opwarmen om op zijn geliefd knopje te drukken (Nee, niet dat ‘knopje’, Elke…)An Lemmens is er klaar voor.

De TV Monkeys van dienst vandaag zijn Inge Ringoot, Günther Brants en Steven Alen.

Gesponsorde artikelen