‘The Walking Dead’-bingemarathon? Voor seizoen negen begint, kan je op FOX alle afleveringen bekijken

‘The Walking Dead’-bingemarathon? Voor seizoen negen begint, kan je op FOX alle afleveringen bekijken

Ben jij angstvallig aan het wachten op het volgende seizoen van ‘The Walking Dead’? Of ben je op zoek naar een goede reden om ze allemaal op een paar weken tijd te bekijken? Dan is er uitstekend nieuws voor je, toch als je FOX kijkt. 

Wat gebeurt er als de zombie-apocalyps echt plaatsvindt, maar jij lag op dat moment toevallig in coma? Dat is het idee achter The Walking Dead, de serie die fans over de hele wereld al acht seizoenen begeestert. Wat gaat er met Rick gebeuren, hoe gaan we verder, het zijn allemaal vragen die misschien een antwoord krijgen in seizoen negen, dat in oktober gedropt wordt.

Walking Dead-marathon

Wie geen idee heeft over wat we ’t hebben, of nog wel eens een recap kan gebruiken van The Walking Dead, wordt wellicht vrij blij van hoe FOX, de digitale tv-zender, het nieuwe seizoen wil lanceren. Want bij FOX weten ze intussen dat bingen een lifestyle is en dus geven ze je ook de kans om eerst nog eens alle seizoenen te bekijken voor seizoen negen arriveert.

Hoe ziet dat er precies uit? Elk weekend, vanaf 25 augustus tot en met 7 oktober, krijgen de kijkers één seizoen van The Walking Dead te zien. Je mist er dus niets anders voor. Op 8 oktober, da’s een maandag, krijg je dan de eerste aflevering van het nieuwe seizoen voorgeschoteld. Die begint om 20u35, je hebt dus nog een dagje om te bekomen van seizoen acht.

Plot seizoen negen

Wat weten we al over seizoen negen van The Walking Dead? Dat er een tijdssprong plaatsvindt, konden de makers al weggeven. We weten ook al dat Rick Grimes niet meer zal aanwezig zijn in seizoen negen. En de volledige open oorlog met de walkers ligt op dat moment ook alweer in het verleden van de personages. Maar toch blijven er geruchten ontstaan.

Een volledige reboot dus voor The Walking Dead, net op een moment dat de reviews voor de series begonnen te tanen. Een nieuwe uitdaging voor Andrew Lincoln, die acht seizoenen lang gestalte gaf aan het hoofdpersonage. Intussen weten we ook al zeker waarom Lincoln vertrekt.

AMC

Waarom vertrekt Andrew Lincoln?

Er waren namelijk geruchten dat Lincoln had besloten om The Walking Dead te verlaten omdat hij problemen had met de zender waarop The Walking Dead wordt uitgezonden. Een ander gerucht dat de ronde deed, is dat Lincoln niet tevreden was met de tanende kwaliteit. Nog een laatste reden zou zijn dat Lincoln heel boos was over het abrupte vertrek van Chandler Riggs, toen diens personage, zoontje Carl Grimes, na meer dan honderd afleveringen stierf.

Tijdens de week ook iets bingen? Hier zijn de beste 50 series op Netflix!

Daar bleek op Comic Con dit jaar helemaal niets van aan. Lincoln besprak daar de geruchten, toen eindelijk mocht geweten zijn dat hij inderdaad niet in seizoen negen zal voorkomen. De reden voor zijn vertrek bleek persoonlijk: hij heeft twee kinderen die in het Verenigd Koninkrijk wonen, hij wil die meer zien en zij kunnen niet meer zo vlot naar de VS komen door schoolverplichtingen. Honderd procent begrijpelijk, Rick zou sowieso hetzelfde doen.

The Walking Dead seizoen negen, met of zonder marathon vooraf te zien op FOX vanaf 8 oktober 2018, om 20u35.

AMC

Gesponsorde artikelen