“The wars to come” zijn er bijna: het zevende seizoen van Game of Thrones belooft enorm snel te gaan

“The wars to come” zijn er bijna: het zevende seizoen van Game of Thrones belooft enorm snel te gaan

Al zes seizoenen lang wordt er in ‘Game of Thrones’ gepraat over ‘the wars to come’, de grote oorlog. En alsof we nog niet genoeg uitkeken naar het nieuwe seizoen, zegt showrunner David Benioff nu dat die ‘wars to come’ er ook eindelijk echt zitten aan te komen. Seizoen zeven zal dan ook aan een enorm tempo voorbijvliegen, zeggen een aantal acteurs.

Brace yourselves“, zegt Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) aan Entertainment Weekly. Het komende seizoen van Game of Thrones belooft een intense en enorm snelle rit te gaan worden, aldus Coster-Waldau. “Alles verloopt veel sneller dan je gewoon bent”, verklapt de ster aan EW. “Iets dat normaal gezien een heel seizoen inneemt, gebeurt nu in één aflevering.”

Kit Harrington (Jon Snow) treedt zijn collega bij: “Dit seizoen verschilt duidelijk van alle anderen in dat het in versneld tempo naar het einde toewerkt. Een hoop dingen komen samen en het gebeurt ook allemaal veel sneller dan dat je gewoon bent in Game of Thrones.”

White Walkers en draken

Seizoen zeven zal, tot grote spijt van vele GoT-fans, slechts zeven afleveringen tellen, en het achtste en laatste seizoen amper zes. Dat sneller tempo ligt echter niet alleen aan het lagere aantal afleveringen, zegt showrunner D.B. Weiss. “Alles verloopt sneller voor de personages want de oorlog waar ze al zolang op wachten, is er eindelijk”, zegt Weiss. “Er wordt al een hele tijd gepraat over ‘the wars to come‘”, stelt medeshowrunner David Benioff. “Wel, die oorlog zit eraan te komen.”

“Er zijn White Walkers en draken”, zegt een van de executive producers Bryan Cogman, “en eens die samen gaan komen, dan gaat het verhaal waar het moet gaan.”

Gesponsorde artikelen