The Weeknd brengt nieuw album ‘After Hours’ uit ondanks coronacrisis

The Weeknd breng nieuw album 'After Hours' uit ondanks coronacrisis
Twitter: theweeknd

Het is moeilijk om een album uit te brengen in deze tijden. Verschillende artiesten hebben hun release al uitgesteld, door gebrek aan mogelijkheden om te promoten. Maar daar trekt The Weeknd zich niets van aan. De singer-songwriter bracht vandaag zijn nieuwe album ‘After Hours’ uit.

De coronacrisis legt alles ter wereld stil. Festivals en concerten worden afgelast, filmpremières worden uitgesteld en grote tv-shows kunnen niet doorgaan. Dat heeft ook een grote invloed op de muziekwereld. Artiesten krijgen geen podium om hun nieuwe muziek op te promoten, en moeten alles digitaal proberen te verkopen. Om die reden hebben verschillende artiesten hun release al uitgesteld, maar daar wil The Weeknd niet bijhoren. De artiest komt vandaag met een nieuw album, zoals beloofd.

After Hours

Het nieuwe album van The Weeknd bestaat uit 14 songs. Allemaal eigen liedjes, zonder één samenwerking. Dat is volledig anders dan op zijn vorige album ‘Starboy’, waar ook onder andere Kendrick Lamar, Daft Punk en Lana Del Rey op te horen waren. Opvallend was ook dat het nieuwe album After Hours al een miljoen keer gedownload was op Spotify, nog voor het uitkwam. Dat is een nieuw record. De nieuwe plaat bevat natuurlijk de hit Blinding Lights, die al eerder dit jaar uitkwam en de singles Heartless en After Hours. Vooral die laatste valt op. Het lied duurt zes minuten, en bevat halfweg een opvallende verandering in beat.

Even voordat The Weeknd’s nieuwe album uitkwam, droeg de artiest het album op aan een overleden fan. Dat deed hij via twitter: “RIP Lance aka XOPODCAST. Jij was een van de eersten in mijn XO fanbase. Ik kan niet geloven dat ik dit nieuws vandaag te horen kreeg. Ik draag After Hours aan jou op, mijn vriend.”

Niet makkelijk

The Weeknd is een van de weinige artiesten die het nog aandurft om zijn album te releasen, ondanks het gebrek aan zendtijd om reclame te maken. Een hele resem artiesten, waaronder Alicia Keys, hebben door de coronacrisis hun album release al uitgesteld. Dat komt vooral doordat alle Amerikaanse tv-shows gestopt zijn, en er nog weinig promo-opties zijn.

Dat het niet makkelijk is om in deze tijden een album te releasen, vertelde ook Niall Horan aan CapitalFM. De Ierse zanger bracht vorige week zijn album Heartbreak Weather uit, net voor de ‘lockdown’. “Het is heel moeilijk voor mij geweest. Ik heb net een album gedropt op het slechtste mogelijke moment in de geschiedenis.” Dat The Weeknd zijn album toch uitbrengt, is op zich geen grote verrassing. De artiest deed hiervoor ook nooit aan promotours, en blijft toch records breken.

Op 26 oktober staat The Weeknd in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets zijn uitverkocht.

Beluister het album ‘After Hours’ hier:

Gesponsorde artikelen