Left Right
scrollTop top

‘The Witcher’, het antwoord van Netflix op ‘Game of Thrones’, staat online: dit mag je verwachten


© Netflix

The Witcher staat sinds kort op Netflix. De reeks moet dienen als het antwoord van Netflix op Game of Thrones. De serie is gebaseerd op de gelijknamige games, die dan weer gebaseerd zijn op de gelijknamige boekenreeks van de Pool Andrzej Sapkowski. Waarom is The Witcher zo speciaal?

In de nieuwe serie vertolkt Cavill Geralt of Rivia, een Witcher. Dat zijn mensen die door genetische testen enorm krachtig zijn en het opnemen tegen de vele monsters in de wereld. Na een sterfgeval komt Geralt een heks en een jonge prinses op het spoor. Het drietal moet proberen te overleven op het erg gewelddadige continent. De eerste actiescène is te zien op 6 minuten en 22 seconden in de video hiernaast.

Netflix bestelde ondertussen al een tweede seizoen van The Witcher. Bovendien is de reeks niet geschikt voor kinderen, omdat er veel geweld en seks in te zien is.

Sterk plot

De verhaallijnen in de serie zijn bijzonder sterk uitgewerkt. Prinses Ciri verliest al vroeg haar ouders en moet het voortbestaan van de wereld zien te garanderen. Het misvormde meisje Yennefer weet dan weer een machtige heks te worden. Showrunner Lauren Schmidt liet eerder al weten verhaallijnen uitgewerkt te hebben voor zeven seizoenen.

Cast

Netflix

In de hoofdrol hebben we de monsterjager Geralt of Rivia, gespeeld door Henry Cavill. Opvallend: Henry Cavill heeft geen baard in de reeks in tegenstelling tot in de games. In de boekenreeks heeft Geralt ook geen baard. Naast Henry Cavill zijn er ook rollen weggelegd voor Freya Allan (The War of the Worlds, Bluebird) als Ciri en voor Anya Chalotra (Wanderlust, The ABC Murders) als Yennefer. Zij zijn de belangrijkste personages naast Geralt.

We zien ook acteurs en actrices zoals Jodhi May (Maggy in Game of Thrones) als Queen Calanthe, Björn Hlynur Haraldsson (Fortitude) als Eist, Adam Levy (Knightfall) als Mousesack en MyAnna Burig (Ripper Street) als Tissaia in de serie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547