The Wolf of Volkswagen: Leonardo DiCaprio wil een film maken over het dieselschandaal 

The Wolf of Volkswagen: Leonardo DiCaprio wil een film maken over het dieselschandaal 

Het milieu ligt ‘m nauw aan het hart en dus neemt de man die nog nooit een Oscar heeft gewonnen het initiatief om een film te maken over het dieselschandaal bij Volkswagen. Leonardo DiCaprio gaat zich daarbij laten inspireren op een boek dat Jack Ewing gaat schrijven over het gesjoemel. 

Het bedrog bij dieselauto’s van Volkswagens houdt de wereld al enkele weken bezig en het belooft nog spannend te worden. Zo’n 11 miljoen auto’s moeten worden teruggeroepen, er moet een software-update komen bij heel wat dieselwagens en sommige auto’s moeten effectief naar de garage om ‘m aan te passen. Het is bovendien zo goed als zeker dat de topmensen van het bedrijf maar al te goed wisten van het bedrog. De baas van VW, Martin Winterkom, heeft al een stap achteruit gezet en heeft al zijn functies opgeheven.

Volgens auteur Jack Ewing zit er een verhaal in het schandaal. Hij wil “gaat onderzoeken hoe een filosofie van ‘alsmaar meer, alsmaar beter’ geleid heeft tot één van de grootste bedrijfsfraudes ooit”. Volgens het Amerikaanse magazine Hollywood Reporter hebben productiemaatschappijen Paramount en Appian Way de rechten op het boek gekocht en wil acteur Leonardo DiCaprio er koste wat kost een film over maken.

Een film over het VW-schandaal met Leonardo DiCaprio kan niet anders dan goed zijn!

Bron: Hollywood Reporter

Gesponsorde artikelen