‘The Wolf of Wall Street’-regisseur Scorsese & ‘Vikings’-scenarist gaan serie over glorieuze Romeinen maken

‘The Wolf of Wall Street’-regisseur Scorsese & ‘Vikings’-scenarist gaan serie over glorieuze Romeinen maken

‘The Wolf of Wall Street’-regisseur Martin Scorsese en scenarist Michael Hirst, die onder andere de scripts voor ‘Vikings’ en ‘The Tudors’ heeft uitgepend, gaan samen een serie maken over de Romeinen. Het zou gaan om een dramatische reeks die meerdere seizoenen in beslag zal nemen onder de naam ‘The Caesars’.

The Caesars zal de gloriejaren van het Romeinse rijk onder de loep nemen. Scorsese en Hirst beginnen met de carrière en levensloop van Julius Caesar.

En we zullen meteen iets ongewoon te zien krijgen: een jonge Julius. “In de films wordt hij altijd als een man van middelbare leeftijd voorgesteld, die met politieke constructies worstelt”, zegt Hirst in de Britse krant The Guardian. “Maar toen hij jonger was, was hij fantastisch interessant en ambitieus. Veel van de Romeinse keizers zijn op jonge leeftijd aan de macht gekomen en daar bestaan eigenlijk geen films over. Dat was de energie, de vitaliteit en overdaad van een jeugdcultuur, die gedreven werd door jonge mensen. Er is iets verbazingwekkend aan de opkomst van een relatief klein koninkrijk, dat uiteindelijk in een heel korte tijd een wereldmacht werd. Dat kon niet gedaan worden door oude, politici en afgepeigerde helden.”

imdb

De cast?

Er is al een pilootaflevering uitgeschreven en ook de grote lijnen voor een volledig eerste seizoen staan al op papier. Wellicht zullen in 2019 de eerste draaidagen doorgaan in Italië.

Voor zijn vorige film had Scorsese de acteurs Leonardo DiCaprio en Daniel Day-Lewis weten te strikken. Hirst kan nog geen concrete namen noemen: “Eén van de voordelen van werken met Scorsese is dat acteurs met hém willen werken. We zullen veel jonge acteurs casten.”

Historisch accuraat?

In het verleden werd Hirst ervan beschuldigd geschiedenis te seksualiseren. Hirst wijst erop dat Scorsese het zelf “niet al te nauw neemt met authenticiteit” en dat hij zo’n tien jaar aan verschillende universiteiten gestudeerd heeft, waaronder die van Oxford. “Net zoals de historische stukken van Shakespeare zal drama overheersen. Je kan niet de twee hebben.”

“Er is zoveel geweten, maar zelfs hedendaagse informatie is nooit helemaal accuraat. Zelfs hedendaagse verslagen zijn niet helemaal accuraat. Als jij en ik dezelfde gebeurtenis zouden zien, dan zouden we daar anders over getuigen. Er is niet zoiets als pure geschiedenis.

“Het verleden en het heden zijn voor mij ongeveer hetzelfde, want het is gewoon continuïteit. Bij The Tudors and Vikings maakten we de verhalen en personages relevant voor de hedendaagse kijkers.”

istock

Hirst vol bewondering voor Scorsese

Hirst is door het dolle heen om met één van de belangrijkste, nog levende Amerikaanse regisseurs samen te werken. Zo barsten de films van Scorsese van het realisme en natuurlijke acteerprestaties. Tot zijn filmografie behoren kaskrakers als Taxi Driver, Goodfellas, Casino, Mean Streets, The Wolf of Wall Street en The Departed.

Volgens Hirst is Scorsese, die zelf Siciliaanse roots heeft, “erg gepassioneerd door de Romeinen”. Hij zou al jaren “wanhopig” zijn om een film of serie in dat thema te maken. “Hij houdt oprecht van die periode en weet er veel over”, zegt Hirst. “Hij heeft al getelefoneerd met Justin Pollard, mijn geschiedkundige adviseur. Ze spraken gedeeltelijk in het Latijn over bronnen voor verhalen en over Romeinse poëzie.”

Gesponsorde artikelen