Theo Francken dient klacht in tegen Ecolo-jongeren: “Het stopt hier. Ik krijg schrik van dit soort mensen”

Theo Francken dient klacht in tegen Ecolo-jongeren: “Het stopt hier. Ik krijg schrik van dit soort mensen”

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft besloten om klacht in te dienen tegen de jongeren van Ecolo die hem in een Duits nazikostuum hebben gephotoshopt. Dat de jongeren niet eens hun excuses hebben aangeboden, was de druppel. Zo liet hij op zijn Facebook-pagina verstaan: “Ik dien klacht in. Het stopt hier. Ik krijg schrik van dit soort mensen.”

“We hadden geen keuze” en “we zouden het opnieuw doen”. Die uitspraken van de jongerenafdeling van Ecolo in De Standaard kon Theo Francken niet vatten nadat ze hem gisteren in het uniform van een nazisoldaat hadden afgebeeld. “Allemaal een verplicht bezoek aan Auschwitz en Birkenau om het begrip ‘geen keuze’ te vatten. Ze minimaliseren de holocaust”, postte Francken deze namiddag op z’n Facebook-pagina.

N-VA stapt op

“Zo fier dat die groene antipolariseringsheldjes zijn. Ik dien klacht in. Het stopt hier. Ik krijg schrik van dit soort mensen.” Eerder op de middag had N-VA de Kamer al verlaten toen oppositielid Benoit Hellings van Ecolo aan het woord kwam. De staatssecretaris had aan Groen en Ecolo gevraagd om afstand te doen van de karikatuur van de afbeelding van de jongeren. Langs Vlaamse kant deed Groen dat bij monde van Wouter De Vriendt onmiddellijk, maar Ecolo weigerde.

Gesponsorde artikelen