Theo Francken (N-VA) boekt grote overwinning in zijn Lubbeek

Theo Francken (N-VA) boekt grote overwinning in zijn Lubbeek

De N-VA van Theo Francken wint in Lubbeek meer dan 9 procent en komt op bijna 35 procent. De titelvoerende burgemeester van de Vlaams-Brabantse gemeente boekt zo een mooie persoonlijke overwinning.

De populairste politicus van Vlaanderen is ook de populairste in zijn eigen gemeente. De N-VA van Theo Francken wint in Lubbeek meer dan 9 procent en boekt zo een verpletterende overwinning. Daarmee blijft hij meer dan waarschijnlijk titelvoerend burgemeester.

Tweede partij in Lubbeek is voorlopig Groen met 19 procent. CD&V verliest zo’n 6 procent en strandt op iets meer dan 17 procent. Daarmee blijven ze nipt voor Lubbeek Leeft met 17 procent (+7,2%). Open Vld houdt na een verlies van meer dan 8 procent maar 11,5 procent meer over.

Francken en N-VA aan zet

N-VA voert momenteel een coalitie aan met CD&V en de lokale lijst Lubbeek Leeft. Door de grote stijging van de N-VA van Francken heeft zijn partij nu maar één van beide coalitiepartners nodig om aan een meerderheid te raken.

Zes jaar geleden duwde Theo Francken in Lubbeek zijn N-VA bijna uit het niets naar 25 procent. Daarmee werd zijn partij de grootste, ten nadele van Open Vld. De liberalen stonden traditioneel sterk in de Vlaams-Brabantse gemeente, maar die dominante positie is overgenomen door Francken en de N-VA.

Gesponsorde artikelen