Theo Francken (N-VA) krijgt poederbrief: woning intussen vrijgegeven

Theo Francken (N-VA) krijgt poederbrief: woning intussen vrijgegeven

Voormalig Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft een poederbrief gekregen en geopend in zijn huis in Lubbeek. De woning werd afgesloten en niemand mocht er in of uit, na enkele uren werd ze vrijgegeven.

Het wordt een zuur eindejaar voor voormalig Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Francken was met zijn gezin thuis toen hij een brief opende waar wit poeder inzat. Dat kan, in het slechtste geval om antrax gaan. De civiele bescherming, brandweer en hulpdiensten zijn dan ook ter plaatse.

Antrax?

Tot gedetermineerd werd dat het poeder onschadelijk was, mochten noch Francken, noch zijn vrouw en kinderen, het huis niet verlaten. Niemand mag in of uit het huis, het staat onder quarantaine. Ook twee medewerkers van Francken waren aanwezig, zij mogen ook het huis niet uit.

Het is niet de eerste keer dat Francken zo’n brief aankreeg. Eerder arriveerde al eens een kogel en een poederbrief. Die kwamen echter aan op het kabinet, niet bij hem thuis. Ook deze brief was geadresseerd aan het gemeentehuis van Lubbeek, maar Francken opende de brief thuis.

In Lubbeek werd Francken herverkozen en maakte hij een grote sprong voorwaarts.

Tijdens een liveboodschap op Facebook reageerde Francken al meteen. “Laten we hopen dat het vals alarm is. De kans dat het echt antrax is, is heel klein. Maar het feit dat mensen dit doen en zo ver durven gaan, dat toont aan dat er wat mis is”, klonk het bij Francken.

Het medisch interventieplan is afgekondigd, al zijn er momenteel geen mensen die ziek zijn. Alle medewerkers die de brief aangeraakt hebben, moeten gecontroleerd worden.

Populairste politicus van Vlaanderen

Francken moest na de val van de regering Michel I zijn post van staatssecretaris voor Asiel en Migratie afgeven aan voorganger Maggie De Block (Open Vld). Tijdens zijn periode in de positie werd hij al snel de meest populaire politicus van Vlaanderen, bleek uit verschillende enquêtes. Maar hij ving ook veel wind: omdat hij onder andere de asielaanvragen tot vijftig per dag beperkte, een beslissing die door de Raad van State werd geschorst wegens in strijd met de rechten van vluchtelingen.

Bij zijn collega-politici was Francken niet altijd even populair.

Kijk hier naar de boodschap van Theo Francken.

Gesponsorde artikelen