Left Right
scrollTop top

Thibaut Courtois wordt de ster van FIFA 15


Thibaut Courtois wordt de ster van FIFA 15

Eden Hazard zal dan wel op de cover van bepaalde edities van FIFA 15 te zien zijn, de echte Belgische ster van deze game zal Thibaut Courtois zijn. EA heeft de doelmannen immers flink onder handen genomen en ze zullen een grotere rol opeisen in het spektakel van het voetbalspel. Meteen ook de belangrijkste vernieuwing waarmee FIFA 15 zal uitpakken.

Een doelman is tot nu toe altijd een beetje knullig geweest wanneer hij de bal binnen liet, maar ook een save zag er vaak toch ongeveer hetzelfde uit. In FIFA 15 zal dat enigszins anders zijn. De doelmannen beschikken over meer dan 50 nieuwe animaties die met acteurs zijn opgenomen om de bewegingen van Courtois en co realistischer te maken. Next Gen doelmannen, zoals EA ze zelf omschrijft, zullen ook meer gaan nadenken zoals een keeper dat in het echt doet.

Boeman van de Rode Duivels

Ervaren spelers weten intussen wel hoe ze een doelman zo goed als onschadelijk moeten maken en vlot kunnen scoren. Dat zal in FIFA 15 dus toch wat anders zijn. We zullen de doelmannen anders zien reageren in één-tegen-éénsituaties en op hoge ballen. Dat betekent ook dat wij met onze spitsen alerter moeten worden om een doelpunt te maken. We juichen het idee zeker toe en op Europa’s grootste gamebeurs Gamescom liet EA Sports ons vorige maand veelbelovende beelden zien.

De man die mee verantwoordelijk is voor die nieuwe bewegingen is een oude bekende voor onze Rode Duivels. De Amerikaanse keeper Tim Howard is een volksheld geworden na zijn indrukwekkende partij tegen de Belgen. Hij kreeg een speciaal pakje aangemeten en moest met enkele saves demonstreren hoe een doelman echt zou reageren. Vermoedelijk zullen keepers dus veel agressiever worden, want een roerloze keeper uit vroegere games had er tegen onze Rode Duivels zeker vijf om de oren gekregen.

Eerste next gen-FIFA

Er zijn nog wel enkele nieuwigheden die FIFA 15 opnieuw de moeite waard moeten maken. Zo keert de Turkse competitie op vraag van de fans terug naar het spel. Maar we zullen vooral onder de indruk moeten zijn van wat EA met de nieuwe consoles heeft gedaan. FIFA 14 was immers gewoon de oude game die naar Playstation 4 en Xbox One werd overgebracht. Nu krijgen we voor het eerst een voetbalspel dat zich next gen wil noemen.

Als de beelden die wij zagen realiteit worden, dan zal je zeker een verschil merken. De sfeer in het stadion is beter dan ooit, iets waar FIFA voor ons toch altijd een beetje achterop hinkte tegenover de Amerikaanse spektakelsporten zoals de NBA of de NFL. Er zit ook veel variatie in de stadions. Iedere arena van de Premier League is bijvoorbeeld in het spel opgenomen. En als we tijdens wedstrijden de tijd vinden, zullen we ook kunnen genieten van details die een stadion er echt doen uitspringen.

De transfermarkt is sinds gisteren gesloten en dus mogen we beginnen aftellen naar de release van FIFA 15. Op 26 september spelen we voor het eerst een voetbalwedstrijd van de toekomst. Zo gigantisch zal het verschil natuurlijk niet zijn, maar we merkten tijdens onze hands-on zeker een verbetering. Mooiere graphics, een betere besturing en Courtois als held van de match. Redenen genoeg toch om uit te kijken naar FIFA 15?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489