‘This Is America’ van Childish Gambino krijgt allerhande remakes: Canada, Nigeria, Jamaica, Korea en zelfs Wakanda

‘This Is America’ van Childish Gambino krijgt allerhande remakes: Canada, Nigeria, Jamaica, Korea en zelfs Wakanda

Je kan er niet naast kijken: de clip van ‘This Is America’ van Childish Gambino is hot! Al bijna 200 miljoen keer is de video bekeken waarin Donald Glover, zoals Childish Gambino echt heet, kritiek geeft op het wapengeweld en racisme in de Verenigde Staten. Dat succes zorgde voor heel wat remakes uit andere landen: soms grappig, soms juist heel confronterend.

Twee Golden Globes, twee Emmy’s, één Grammy en talloze andere prijzen … en dan is Donald Glover nog maar recent bezig met zijn grote doorbraak. Hij werkt dan ook als rapper, acteur, schrijver, stand-upcomedian, regisseur, zanger, producer, songwriter en dj.

Als schrijver werkte hij aan de NBC-comedy 30 rock, als acteur was hij te zien in Community en in 2016 verzamelde hij roem met de televisieshow Atlanta, die hij bedacht, schreef en waarin hij acteert.

Doorbraak in Star Wars-saga en wereldhit

Maar 2018 is het echte jaar van de doorbreek voor het 34-jarige multitalent. Zijn acteerprestatie als Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story was zo goed dat Disney besliste om hem een eigen film te geven in de Star Wars-saga. In 2019 zal hij ook zijn stem lenen aan Simba voor de live-actionversie van The Lion King.

Ook muzikaal brak Donald Glover volledig door onder de naam Childish Gambino. Zijn nieuwste hit This Is America is al bijna 200 miljoen keer bekeken op YouTube. In die video zien we een vrolijk dansende Glover met op de achtergrond wapengeweld en racisme, reden genoeg om een hype te worden en dat brengt ook de nodige remakes met zich mee.

This Is Canada – Johnny Gauthier

YouTube-ster Johnny Gauthier steekt de draak met de Verenigde Staten door het positieve imago van zijn land Canada te beklemtonen. Veel gebeurt er niet in de clip maar dat is juist de bedoeling. Al meer dan 1 miljoen mensen zagen de parodie.

This Is Nigeria – Falz

De Nigeriaanse rapper Falz brengt ongetwijfeld de hardste remake, die zo mogelijk nog confronterender is dan This Is America. De stijl van de clip trekt heel goed op het origineel en ook hier worden alle problemen van een land aangehaald: drugsproblematiek, fraude, religie, …

This Is Jamaica – JnelComedy

De Jamaicaanse versie begint heel vrolijk, maar toont al snel dat het op het Caribische eiland niet allemaal vrolijk feesten is. Dat JnelComdy niet ver van de waarheid zit, bewijzen de bijna 1 miljoen views.

This Is Korea – Big Marvel

Een versie met veel meer ironie en iets minder serieus dan de vorige clips, maar daarom niet minder leuk.

This Is Wakanda – Azerrz

Zelfs het fictieve land Wakanda, bekend van de succesfilm Black Panther, krijgt zijn eigen versie. Donald Glover was niet te zien in de film van Marvel, maar zou wel meegeholpen hebben aan het scenario en speelt mogelijk in het vervolg. Helemaal geen onlogische keuze dus om zijn nummer er al eens mee in verband te brengen.

This Is Fortnite – SMGxPrincess

Fortnite is het populairste spel van het moment en dus verdienden ook zij een remake. Veel tekst is er niet en heel veel diepgang heeft die ook niet, maar respect voor de makers om de clip zo goed te doen lijken om het origineel.

Of geniet je toch liever van het origineel van Childish Gambino?

Gesponsorde artikelen