Thomas Buffel neemt afscheid van zijn overleden vrouw via Instagram: “Liefste prinses, we zagen je zo graag”

Thomas Buffel neemt afscheid van zijn overleden vrouw via Instagram: “Liefste prinses, we zagen je zo graag”

Vanmorgen is Stephanie De Buysser, vrouw van Racing Genk speler Thomas Buffel overleden aan gevolgen van darmkanker. Ze was 38 en heeft tot het einde dapper gestreden. Maar de laatste weken ging ze fel achteruit. Thomas Buffel heeft voetbal op de tweede plaats gezet om bij zijn vrouw te kunnen zijn. Ze laat ook een tweeling van drie jaar achter.

Thomas Buffel (KRC Genk) maakte het overlijden van zijn vrouw bekend op Instagram:

“Onze liefste prinses heeft ons deze nacht verlaten … Er zijn geen woorden voor, ze heeft tot het einde nog gevochten, zonder ooit te klagen, ze was zelf nog altijd bezorgd om een ander. We zagen haar zo graag. Ze heeft ons allen geïnspireerd, en het is nu aan ons om haar positiviteit verder uit te dragen.”

Vanmorgen overleden

Stephanie De Buysser is vanmorgen overleden in het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Ze werd 38.

”Ik vecht nog steeds tegen de kanker. We slaan ons er wel doorheen”, zei Stephanie De Buysser vorig jaar nog in het Nieuwsblad. Het koppel trouwde in juni 2016 en heeft samen een tweeling van drie jaar, Maceo en Fausto. Stephanie De Buysser leed al drie jaar aan darmkanker. De tumor was uitgezaaid naar het buikvlies.

De laatste weken ging het veel slechter met Stephanie De Buysser. Om bij zijn vrouw te zijn, heeft Buffel voor de winterstage van zijn club Racing Genk gepast. Dinsdag stond hij ook niet op het veld bij de match tegen KV Kortrijk. Racing supporters wapperden wel met een spandoek om Buffel te steunen.

Overlijdensbericht KRC Genk

Ook Racing Genk plaatste een overlijdensbericht op haar website:

“Met een droef hart meldt KRC Genk het overlijden van Stephanie De Buysser, echtgenote van Thomas Buffel. Stephanie verloor na drie jaar de strijd tegen een slepende ziekte en stierf in aanwezigheid van haar gezin in het Universitair ziekenhuis van Leuven”, luidt het overlijdensbericht op de website van Racing Genk.”

“De hele KRC Genk familie staat achter haar kapitein in deze moeilijke dagen, en betuigt haar oprechte steun aan hem en zijn gezin.”

Gesponsorde artikelen