Thomas Huyghe breekt seizoensrecord in ‘De Slimste Mens’ met zijn tweede hoogste score ooit

Thomas Huyghe De Slimste Mens ter Wereld
VIER

De Slimste Mens Ter Wereld-nieuwkomer Thomas Huyghe werd op voorhand al een kandidaat genoemd, die het wel eens ver zou kunnen schoppen. Dat heeft hij in zijn eerste aflevering ook bewezen. Hij haalde de hoogste score van dit seizoen en komt met zijn 561 seconden op de tweede plaats in het lijstje met de hoogste scores ooit.

Het zeventiende seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld is er opnieuw één om je vingers bij af te likken. Nieuwkomer Thomas Huyghe deed daar in zijn eerste aflevering nog een schepje bovenop. Hij haalde een monsterscore van maar liefst 561 seconden. Da’s een record dit seizoen, en algemeen brengt dat hem naar de tweede plaats in het lijstje.

Langzaam maar zeker

Thomas Huyghe speelde in de fotoronde de tegenstand volledig naar huis. Mathieu Terryn zag het niet en liet kostbare seconden liggen. Huyghe kon aanvullen en deed dat meer dan middelmatig. Daarna had hij ook nog zijn eigen ronde te goed. Die speelde hij bijna perfect uit en kwam zo op meer dan honderd seconden voorsprong te staan.

Tijdens de filmpjesronde speelt Huyghe zich nog verder uit van de tegenkandidaten. In totaal verzamelde Mathieu Terryn daar amper 60 seconden. Cartooniste Chrostin deed het al beter: zij zorgde voor 100 seconden. Maar Thomas Huyghe stak er met kop en schouders bovenuit en ging met 190 seconden aan de haal.

Monsterscore

Dat bracht hem op een totaal van maar liefst 561 seconden. Da’s een record in het zeventiende seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld. En er is meer: zijn monsterscore zet Huyghe op de tweede plaats in de rangschikking met hoogste scores ooit (in deze puntentelling die vanaf het zevende seizoen van de quiz gebruikt werd).

De absolute topper in die ranking is Michèle Cuvelier. Zij deed in het vorige Slimste Mens-seizoen nog heel wat beter dan nieuwkomer Huyghe en sprokkelde 598 seconden bij elkaar. Cuvelier eindigde dan misschien maar de derde plaats dat seizoen, ze verscheen wel drie keer in de lijst met hoogste scores. Vorig jaar ging Peter Van De Veire met de eindoverwinning aan de haal.

Gesponsorde artikelen