Thuis-actrice Leen Dendievel doet straffe uitspraak: “Ja, er wordt omhooggepoept” 

Thuis-actrice Leen Dendievel doet straffe uitspraak: “Ja, er wordt omhooggepoept” 

Na de onthullingen over Bart De Pauw en een hele golf aan #metoo-bekentenissen, zwijgen vrouwen niet langer. Maar Leen Dendievel, Kaat uit Thuis, komt nu met een héél controversiële uitspraak: “Ja, er wordt omhooggepoept”, zegt ze. “Als die vrouwen dat graag doen, so what?” 

We zijn een paar weken nadat de samenwerking tussen de VRT en Bart De Pauw verbroken werd wegens seksueel getinte sms’en, maar de storm is nog niet gaan liggen. De Pauw kreeg ook heel wat steun, en al snel werd er met clichés gegooid alsof er geen enkele actrice ooit een rol kreeg zonder seksuele gunsten richting een superieur.

Niet altijd negatief

Dat hoeft niet altijd negatief te zijn, zegt Leen Dendievel, Kaat uit Thuis, nu in HUMO. ”Van mij mag een man vragen wat hij wil. Ook als hij je baas is. Hoeveel mooie koppels zijn daar niet uit voortgevloeid? Machtsrelatie of niet: ze blijven een man en een vrouw.”

Wat niet wil zeggen dat de clichés niet waar zijn, voegt ze nog toe. ”Er wordt omhooggepoept, ja. Als die vrouwen dat graag doen: so what? Maar zelf zou ik nog liever werkloos zijn.” Volgens Dendievel gebeurt het trouwens ook bij mannen, al wordt daar minder over gepraat.

Seks als machtsmiddel

Daarmee wil de Thuis-actrice natuurlijk niet zeggen dat ze dat goedkeurt. Ook Heleen Debruyne, Klara-presentatrice en maakster van de podcast ‘vuile lakens’ had er één en ander over te zeggen. “Seks was lang het enige machtsmiddel dat vrouwen hadden, je kunt hen niet kwalijk nemen dat ze dat aangrepen

Gesponsorde artikelen