‘Thuis’ brengt podcast-reeks uit over Karin Baert: daarom is ze zo meedogenloos

Thuis Ik Karin Podcast
VRT

De trouwe kijkers van Thuis zitten al enkele weken op hun honger, maar niet getreurd want er komt een corona-proof alternatief aan. Vanaf maandag 25 mei kan je de audio-fictiereeks Ik, Karin volgen op een.be en op Radio 2. Het was actrice Kadèr Gürbüz, beter bekend als Karin Baert uit Thuis, die het nieuws bekend maakte.

VRT

De meedogenloze advocate Karin Baert is al enkele jaren de grote feeks in Thuis. Op het einde van het laatste seizoen van de VRT-soap liet ze weer een bijzonder slechte indruk na, maar toch waren er een aantal Vlamingen die met haar meeleefden.

Uit de reacties op sociale media hebben de producers van Thuis afgeleid dat veel kijkers zich het lot van Karin aangetrokken hebben. Daarom wil de productie ons in de ziel van deze straffe vrouw laten kijken (en luisteren). De Thuis-ploeg lanceert daarom “een moderne podcast waarbij we in het hoofd kruipen van de personages en de sluier oplichten van Karins leven”. Dat meldt de VRT.

Naast Karin Baert (Kadèr Gürbüz) zullen in de podcast ook Ben Van Ostade (Steven in Thuis), Sid Van Oerle (Kobe) en Tina Maerevoet (Paulien) te horen zijn.

(Thuis start voorbereiding voor nieuwe opnames.)

Meeleven met Karin Baert

VRT

“Ik vind het super dat ik via deze audio-fictie weer in de huid kan kruipen van Karin, want ik heb haar de voorbije weken serieus gemist!”, reageert Kadèr Gürbüz. “Hopelijk vinden de kijkers het fijn dat ze via Ik, Karin toch van Thuis kunnen blijven genieten nu het 25ste seizoen jammer genoeg vroeger moest stoppen. We hopen dat we zo het wachten tot na de zomer toch wat draaglijker kunnen maken.”

“Ik ben héél blij dat ik even uit de dood ben opgestaan en nog eens een jonge gast van 27 mag zijn!”, reageert Ben Van Ostade lachend. Zijn personage Steven was de grote jeugdliefde van Karin. “Het is plezant om via deze audio-fictie terug te gaan naar het begin van Karin en Steven op de universiteit, waar hun prille verliefdheid ontstond en alle hartzeer die erbij hoorde.”

“Steven stond eigenlijk op trouwen met Isabel en was helemaal verscheurd door de onmogelijke liefde. Ik vind het geweldig om nog eens in de huid te kruipen van die verliefde, jonge gast!”

(Leah Thys wordt 75: Thuis-collega’s verrassen jarige Marianne aan de deur.)

Gesponsorde artikelen