‘Thuis’ krijgt er een nieuw personage bij

‘Thuis’ krijgt er een nieuw personage bij

Vorige week grepen de kijkers van ‘Thuis’ collectief naar hun zakdoek toen het geliefde personage Luc Bomans overleed. Twitter ontplofte door de vele reacties. Gelukkig stond Yemi Oduwale al te springen om de pijn te verzachten. Hij werd gisteren geïntroduceerd als Dries Van Aken. 

Echte volgers van Thuis weten dat Karin en Tom al langer op zoek zijn naar een juridische assistent. En dat ze het niet echt over veel eens konden zijn, dat is ook geen verrassing. Tot Dries, gespeeld door Yemi Oduwale, het kantoor binnenwandelde en hen beide overtuigde.

Waar kunnen we Yemi Oduwale van kennen?

De acteur was al eerder te zien in de populaire Eén-reeks Gevoel voor Tumor. Hierin speelde hij ‘Patje’, de beste vriend van Tristan, het hoofdpersonage. Een rol waarvoor hij zijn leven serieus moest omgooien.

“Ik was echt hypermager en werkte met een personal coach om gespierder te worden. Ik moest er veel werk in steken, maar ik deed het met plezier. Trainen en op mijn voeding letten. Geen alcohol meer, gedaan met suiker. En zeven maaltijden per dag. Van die suiker heb ik echt moeten afkicken. Niet dat ik zo ongezond at, maar je voelt toch dat suiker echt overal in zit. Ik heb dat opgelost met thee. Als ik ’s avonds na het eten honger had, dronk ik thee. Dat werkt echt keigoed. Dat regime van zeven maaltijden per dag is wel niet vol te houden. En leven op thee en water is ook maar saai”, vertelde hij het Nieuwsblad.

Daarnaast speelde hij ook in Binnenstebuiten en had hij ook figurantenrollen in series als Witse en Sara. Ook in eeuwige concurrent Familie kreeg Yemi enige tijd terug een rol. Hij mocht Rudi, gespeeld door Werner Desmedt, afsnoepen van Zjef. Hij maakte ook de documentaire Worthy of the Crown die op Canvas te zien was. Daarin gaat hij in Nigeria, waar zijn roots liggen, op bezoek bij zijn zieke grootvader.

Eén

En nu kan je hem als Dries Van Aken zien in Thuis!

Gesponsorde artikelen