‘Thuis’: nieuwe opnames van start op 8 juni

thuis proefdag opnames hervat coronavirus
VRT

Goed nieuws voor alle Thuis-fans: vanaf maandag 8 juni gaan de opnames van nieuwe afleveringen van de VRT-soap weer van start. Dat is beslist in overleg met het directiecollege van de VRT. De proefopnames van begin mei konden veilig doorgaan en zowel de cast als de crew kunnen zich aan de coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad houden. De nieuwe afleveringen zullen dit najaar te zien zijn op Eén en VRT NU.

Dat Thuis de jongste tijd hard gemist wordt, is een understatement. Door de coronacrisis zijn opnames echter onmogelijk en moest het 25ste seizoen vroegtijdig eindigen. De ploeg hoopt dat er stilaan licht komt aan het einde van de tunnel. De eerste proefopnames in een veilig coronakader zijn intussen al enkele weken achter de rug.

Coronaproof scenario

VRT

“De afgelopen weken hebben we heel wat werk verzet”, laat Thuis-producer Hans Roggen weten in een persbericht. “De eerste evaluaties na de testopnames waren heel positief: we kunnen Thuis maken op een veilige manier. We hebben meteen de voorbereidingen in gang gezet.”

“De scenario’s zijn coronaproof gemaakt om zo onze acteurs op een veilige manier te laten spelen. Het was een huzarenstukje om alles versneld klaar te krijgen, maar maandag 8 juni zijn we dus aan het opnemen voor onze afleveringen van dit najaar. Wij zijn blij dat we samen terug Thuis kunnen maken.”

(Bij Familie gaan ze een stuk anders met de coronacrisis om en komen sommige acteurs en actrices in elkaars bubbel.)

Succesvolle proefopnames

VRT

In mei hebben de cast en crew van Thuis enkele proefopnames gedraaid. De producers onderzochten onder andere hoe de acteurs anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden zonder dat het verhaal gewijzigd moet worden.

Verder laten de makers van Thuis nog weten uit de proefopnames niet enkel geleerd te hebben hoe ze in coronatijden scènes in beeld moeten brengen. Daarnaast hebben ze nu ook achterhaald over hoe ze achter de schermen goed, efficiënt en veilig kunnen werken. Deze waardevolle lessen werden nadien ook gedeeld met de Vlaamse productiesector. Daaraan namen maar liefst 520 sectorleden deel.

Gesponsorde artikelen