Left Right
scrollTop top

‘Thuis’ verwelkomt acteur Stan Van Samang vanaf eind december als Harry Peeters


Stan Van Samang
© ISOPIX

Stan Van Samang kondigde vanochtend aan dat hij binnenkort als acteur te zien is in de Vlaamse soap Thuis op één. Dat vertelde hij in primeur op MNM in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow.

Van Samang zal in de huid kruipen van het nieuwe personage Harry Peeters, dat net voor het einde van het jaar in Thuis zal verschijnen. De acteur zal in de loop van oktober voor het eerst op de set staan van de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen.

Een hele eer

“Harry is een hardwerkende zelfstandige, een ondernemer”, zegt Van Samang over zijn nieuwe personage. “Hij laat zich graag omringen door the rich and famous, dat is de wereld waarin hij elke dag werkt. Hij is ambitieus en gaat voor zijn projecten op werkvlak, maar ook privé. Ik kan uiteraard nog niet te veel verklappen, daarvoor moet je gewoon kijken.”

“Gevraagd worden om te gaan acteren in Vlaanderens meest bekeken fictiereeks is een hele eer. Ik kijk er alvast enorm naar uit om straks samen te werken met deze geoliede machine. Ik voel me nu al Thuis bij al deze fijne collega’s!”

25 jaar Thuis

Thuis ging in december 1995 van start op de televisiezender TV1, de voorloper van één. De eerste aflevering kreeg al 810.000 kijkers en de maanden erna kwamen er gemiddeld 300.000 kijkers op de soap af. De serie groeide door de jaren heen uit tot één van de meest bekeken Vlaamse series.

Na de VTM-soap Familie, is het de langstdraaiende Vlaamse soap met een gemiddelde van één miljoen kijkers. De serie draait al 25 jaar, maar nog steeds zijn er acteurs uit de oorspronkelijke cast te zien. Leah Thys (Marianne Bastiaens), Pol Goossen (Frank Bomans), Marleen Merckx (Simonne Backx) en Annick Segal (Rosa Verbeeck) maken nog steeds deel uit van de Thuis-familie. Ook Monika Van Lierde (Ann De Decker) was er van in het begin bij, maar zij nam een pauze van drie jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170