Thuiswerken, waarom zou je het niet doen?

Thuiswerken, waarom zou je het niet doen?

De helft van de 14.000 werknemers van Belgacom mag vanaf nu twee dagen per week van thuis werken. Ook grote bedrijven als Telenet, Mobistar en KBC geven hun werknemers die kans. En terecht, want thuiswerken heeft veel voordelen.

1. Productiviteit stijgt

Mensen die in een omgeving werken waar ze zich goed voelen, zijn productiever. Bovendien kloppen mensen die thuis werken vaak meer uren, omdat ze niet in de file staan, minder pauzes nemen en minder gestoord worden dan op kantoor. En die 9 to 5-mentaliteit is ondertussen toch echt wel passé. Sommige mensen zijn gewoon productiever in de vroege uurtjes, anderen komen pas echt goed op dreef tegen de late namiddag.

2. Positief effect op welzijn

’s Ochtends een halfuur/uur/anderhalf uur langer in je bed kunnen liggen, niet de stress van de rit naar het weg hebben en na je werkdag je computer dichtklappen en meteen thuis zijn, het zal wel zijn dat thuiswerken goed is voor je welzijn. Bovendien kan je je dag organiseren hoe je zelf wil. In de voormiddag rap even boodschappen doen om de avonddrukte te vermijden? Geen probleem, dan werk je ’s avonds maar wat langer door. Zo lang je werk maar gedaan wordt.

3. Bespaart het bedrijf geld

Bedrijven die hun werknemers laten thuiswerken, moeten minder uitgeven aan vervoerskosten, bedrijfswagens en kantoorruimte. Klein nadeel: werknemers kunnen hun facturen wel ietsje zien verhogen, omdat zij thuis meer verwarming, elektriciteit en water (het toilet!) verbruiken.

4. Minder woon-werkverkeer

Volgens een studie van onderzoeksgroep Transport & Mobility Leuven zou de tijd die we spenderen in de file met de helft dalen als er vijf procent minder automobilisten op onze wegen zouden rijden. We zouden allemaal meer tijd winnen, en ook pakken minder gestresseerd zijn. Want geef toe, wij zijn toch niet de enigen die soms compleet gefrustreerd en opgefokt worden van wéér een file?

Maar toegegeven, thuiswerken heeft ook enkele nadelen.

1. Verminderde snelheid

Als je een collega op kantoor een vraag stelt, krijg je (meestal) meteen antwoord. Via e-mail of onlinemessagingsystemen kan je af en toe lang moeten wachten op antwoord. En altijd is er die onzekerheid of je collega je nu negeert, net even niet aan zijn bureau zit of aan het nadenken is over je vraag.

2. Minder creativiteit

Wie thuiswerkt, overlegt minder met collega’s en het is toch net uit die gesprekken dat vaak de meest creatieve ideeën komen. “De beste beslissingen en inzichten komen uit de wandelgangen en discussies in de kantine, en door met je team te vergaderen”, stond in een interne memo van technologiebedrijf Yahoo!, dat vorig jaar besliste om thuiswerken terug te draaien.

3. Minder sociaal contact

Oké, opnieuw, er is e-mail en Skype, maar de thuiswerkers missen de gesprekjes aan de koffiezet toch wel. Die goede mop die je gisterenavond hoorde, zal je niet zo gemakkelijk naar je collega’s e-mailen als dat je ze IRL zou vertellen. En thuiswerkers zullen al eens vaker op teambuilding moeten gaan dan mensen die elkaar elke dag zien op kantoor.

4. Extra stress

De scheiding tussen werk en privé valt helemaal weg. Als je de computer uitzet op het werk, heb je gedaan. Maar thuis is het vaak o zo verleidelijk om nog even wat langer door te werken, om dan een paar uur later te beseffen dat je er weer een werkdag van 16 uur hebt opzitten. 

5. Niet optimaal voor je carrière

Never eat alone“, het is een van de gouden regels voor al wie carrière wil maken. Als je je baas nooit ziet, kan je hem moeilijker je enthousiasme en ijver tonen. En je kan hem ook nooit tussen pot en pint (of tussen taart en koffie) vertellen dat je eigenlijk wel meer in je mars hebt, dan dat hij vermoedt.

Thuiswerken, het is niet geschikt voor elke functie en het ligt niet elke werknemer, maar als je de kans krijgt om het te proberen: doen!

Gesponsorde artikelen